תשלום בגין טיפול בתקלה שלא נתפתרה

  • קבלת שירות ותשלום
    בנימין | 18/02/2011 12:31

    מקרה שהיה כך היה - הרכב שלי נתקע באמצע הדרך... קורה מה לעשות. הזמנתי שירות של חברת הגרירה ואיש המקצוע שהגיע ובדק את הרכב קבע שצריך להזמין בעל מקצוע כיוון שהבעיה היא באימובילייזר של הרכב. צלצלתי לבעל המקצוע (מומחה למנעולים ומפתחות של רכב) ונאמר לי שהעלות היא 1000 שח לתיקון כיוון שצריך לכייל את האימובילייזר וזה יקר. כמובן שלא הייתה לי  ברירה והסכמתי לכך, לא לפני שהמנעולן לקח את פרטי כרטיס האשראי שלי לצורך ביטחון כיוון שהוא שולח אלי מומחה במיוחד. המומחה הגיע וכעבור בדיקה של כ30 דקות קבע שאין הוא יכול לתקן את הבעיה ואינו מוצא בכלל מה הבעיה למרות שהרכב לא נדלק. להפתעתי הרבה קיבלתי צלצול לאחר כשעה מהמנעולן ולמרות שלא תיקנו את הדרוש תיקון חייבו אותי בסך 250 שח על שירות דרך כרטיס האשראי. מרגיז מאוד... לא הייתה לי בעיה לשלם 1000 שח על התיקון, אבל מכעיס אותי שצריך לשלם 250 שח ולהישאר עם רכב תקוע כשהבעיה נשארה. האם אני אמור לשלם על השירות למרות שהבעיה לא נפתרה? אולי שלחו אלי סוכן מתלמד? אולי יכלו להודיע לי טלפונית טרם ההזמנה שאולי לא יצליחו לפתור את הבעיה אך יחייבו אותי על השירות? אני מרגיש חסר אונים ומנוצל.תודה.

    • תשלום בגין טיפול בתקלה שלא נתפתרה
      עו"ד א. מירוז | 19/02/2011 23:23

      התשובה אינה חד משמעית ותלויה בפרשנות. אם טרם חלפו 30 יום ממועד החיוב תוכל לדרוש את ביטולו. במקרה כזה, ספק השירות יהיה זכאי לתבוע אותך. אפשרות נוספת היא לנסות להגיע לפשרה.