אי התאמה בין לימודים שהובטחו ללימודים בפועל

  • בענין תביעה נגד מכללה
    אביב | 17/02/2011 20:01

    שלום וברכה.לפני כשנתיים לערך התענינתי על קורס ללימוד טכנאי PC וניהול רשתות במכללה מסוימת, הקורס ברמת העיקרון מחולק לשני חלקים, בחלקו הראשון טכנאות PC ובחלקו השני ניהול רשתות, במהלך הפגישה הראשונית עם מנהל המכללה נאמר לנו ששני הקורסים יחד יקחו שנה וחצי, עלות הקורס כ15 אלף שקלים, חתמתי על התקנון שאדבר עליו בהמשך ונרשמתי למכללה, במהלך הקורס גיליתי שהרמה אינה רמה, קצב ההתקדמות איטי, מחסור חמור בציוד מינימאלי נדרש וכו', התחלנו בכיתה ללא מחשבים כשאנחנו לומדים PC, התלוננו שוב ושוב ומה שיצא שקיבלנו אחת לכמה שיעורים כיתת מחשבים ושוב עברנו כיתות ללא הפסקה, לא תמיד הייתה כיתת מחשבים פנויה ופשוט נדדנו במשך כמה חודשים מכיתה לכיתה עד שמצאו לנו כיתת מחשבים קבועה פנויה, קצת לפני המעבר לכיתת מחשבים נכנס מנהל המכללה לכתה עם איש צוות מהחברה שאחראית על מתכונת הלימודים והודיע שמסיבות שונות ומשונות הקורס ימשך לשנתיים ולא לשנה וחצי כפי שהובטח לנו, יש לציין שהקורס החל ב9 2009, לאחר שעברנו סוף כל סוף לכיתת מחשבים חשבנו שזה יעזור אבל המחדלים התבהרו גם שם, באורך קבע בעיות חמורות בשרת המכללה שעליו אמור להיות מאוכסן חומר לימודים נדרש בשבילנו כגון מבחנים\דוגמאות וכו', בעיות נוספות בתוכנת ההשתלטות של המרצה על הכיתה שבלעדיה לא היה ניתן להעביר שיעור בד"כ, כל שיעור התעקב מסיבה טכנית אחרת, הנושאים נלמדו בחפיפות יתרה ולמפרע התברר שלולא הייתי רוכש ידע בעצמי לעולם לא הייתי יכול לתקן מחשב אם הייתי מסתמך על ה"ידע" שקיבלתי מהמכללה, המרצה לא ידע לענות על כל השאלות ולא הצליח להעביר את החומר כמו שצריך לתלמידים, הקורס הסתיים לפני כחודש בערך, הקורס השני החל והמחדלים עוד לא נגמרו, במסגרת לימודי ניהול רשתות נדרשים התלמידים לבצע נסיונות במהלך השיעור, הנסיונות דורשות התקנת מערכות הפעלה סרבר בצורה וירטואלית, המכללה אמורה לספק אותם אבל זה לא בדיוק קרה, על המחשבים היו מותקנות מערכות הפעלה נסיוניות שתם זמנם, על שרת המכללה היו הקבצים הנדרשים אך הורדה שלהם לקחה לעיתים שעה+ מה שגרם לעיקובים בכל שיעור מחדש ממש כמו בקורס הראשון נאלצנו לאלתר וארגנו לעצמינו את הקבצים הנדרשים מהבית כשכל אחד דואג לעצמו, מהכללה כנראה הבינה שזה באמת מוגזם ודאגה כ"פיצוי" לחלק לכל תלמיד דיסק און קי עליו לפי תכנונם נשים את הקבצים הנדרשים פעם אחת וכך נוכל להוציא ולהכניס אל הדיסק און קי מידע בכל שיעור, הרעיון היה אמור להיות תחליף להורדה מהשרת בכל פעם מחדש, הרעיון לא צלח כיוון שהעבודה הנדרשת הייתה כבדה מידי בשביל הדיסק און קיים והפיתרון לא עבד, הלימודים היו אמורים להתקיים בימי שני וחמישי בין השעות 18:30 עד 22:30 כשבשעה הראשונה אמור להיות שיעור חזרה על החומר של השיעור הקודם, גם זה לא התקיים, לפני כמה שבועות ביום שני אחד קיבלתי מהמכללה טלפון: "היום בערב לא יתקיימו לימודים כי המרצה חולה", ה"מחלה" נמשכה כמה שיעורים כשבכל הזמן הזה המעט שהספקנו ללמוד בניהול רשתות נשכח, לאחר מכן קיבלתי טלפון שהמרצה שוב חולה רק שהפעם המזכירה הוסיפה שהמרצה פוטר, שוב עיקוב של שבוע שבועיים וסוף סוף חזרנו ללימודים עם מרצה חדש, מרצה חדש ובעיות ישנות, שוב קשה להבין את השיעור כשיש תקלות טכניות על ימין ועל שמאל, הקש ששבר את גב הגמל היה השבוע כשנכנסתי בתסכול לאינטרנט וחיפשתי אחר חומר לימודי בניהול רשתות והגעתי לאתר של מכללה אחרת, באתר ההוא ישנם סירטונים של הקורס שאני בעצם אמור ללמוד, ראיתי סירטון של 15 דקות והבנתי את כולו בבירור מהתחלה עד הסוף, לעומת זאת בכיתת הלימודים מרבית הכיתה מתוסכלת מחוסר ההסברה של המרצה.שורה תחתונה:אני רוצה לעזוב את המכללה ולקבל החזר כספי המגיע לי, הבעיה היא שחתמתי על תקנון חד צדדי שלא טרחתי לקרוא, בתקנון רשום בין השאר שההחזר הכספי (במידה ומגיע אחד כזה) יעשה באמצעות מתן זיכוי כספי ללימודים במכללה, ואני ממש לא מעונין ללמוד שם ולא משנה לי מה כך שאין לי מה לעשות עם הזיכוי, בסעיף האחרון כתוב כך: "המכללה מתחייבת להעניק לתלמידיה הכשרה מקצועית ברמה גבוהה"האם יש לי סיכוי לעמוד מולם בתביעה?האם יש לי עילה לתביעה? במידה וכן, עלות מול תועלת, האם משתלם?נ.ב. 90 % מהתלמידים בשיעור יסכימו עם כל מילה ממה שכתבתי ואף יוכלו להזכיר לי עוד מחדלים רבים, האם יש בזה תועלת כלשהי לעדות וכו'?תודה רבה וסליחה על האורך.

    • אי התאמה בין לימודים שהובטחו ללימודים בפועל
      עו"ד א. מירוז | 19/02/2011 23:17

      מתיאור המקרה נראה שעשויה להיות לך עילת תביעה, ואפשר גם להתארגן ולתבוע יחד עם סטודנטים נוספים. לשם כך, מומלץ להתייעץ עם עו"ד שיבדוק את העובדות והטענות המשפטיות באופן יסודי.