החוב שקופץ או כאילו קופץ.

  • תביעה לתשלום נוסף ממשרד עו"ד ??
    יוסי | 11/02/2011 09:40

    לפני כשנתיים וחצי- קיבלתי שירות מחברה, לאחר קבלת השירות שילמתי את הכסף הנדרש וקיבלתי קבלה מתאימה על אישור התשלום. לאחר כשנה וחצי !התקשרו אלי מהחברה- ואמרו לי שהם טעו בחישוב- ואני נדרש לשלם סכום גדול בערך פי שתיים !! אמרתי שאני רוצה רוצה שהממונה יצור איתי קשר - מה פשר ה"שינוי" הזה אחרי שנה וחצי , ועל מה המחיר קפץ ! לא קיבלתי מאז שום טלפון, לאחרונה (לאחר שעברה עוד חצי שנה נוספת) - קיבלתי פתאום טלפון ממשרד עו"ד - שהחברה פנתה אליהם לגבות ממני את הכסף ?? (בינתיים המחיר קפץ עוד פעם פי 2) - שהתחייבתי לשלם להם - ולמרות "פניותיהם הרבות ????" לא שילמתי להם- ואיום שאם לא אשלם ינקטו צעדים משפטיים ?? האם כל ההתנהלות הנ"ל של החברה ומשרד העו"ד הינה בכלל חוקית? למה אני מחויב מבחינת החוק ? תודה יוסי

    • החוב שקופץ או כאילו קופץ.
      עו"ד א. מירוז | 12/02/2011 23:03

      אתה מחויב למה שיסכמת עם החברה, כולל גם בע"פ. אם במסגרת התשלום הוסכם שהוא מהווה גמר חשבון, הרי שלחברה לא יכולות להיות טענות כלפיך. גם אם לא, עליהם (או על עו"ד שלהם) לבסס את דרישתם. מוצע שתשיב להם שאתה דוחה את דירשותיהם. אם אתה מתקשה בכך, תבש מעו"ד להשיב בשמך.

      • לגבי "גמר חשבון"
        יוסי | 13/02/2011 10:31

        שלום רב, תודה על התשובה המפורטת- לגבי "אם במסגרת התשלום הוסכם שהוא מהווה גמר חשבון"- למה הכוונה ? אם יש בידי קבלה (שקיבלתי כאמור מהחברה) על התשלום ששילמתי האם זה אישור על "גמר חשבון" ? בברכה יוסי

        • מה נחשב כגמר חשבון?
          עו"ד א. מירוז | 14/02/2011 11:06

          קבלה כשלעצמה אינה בהכרח גמר חשבון, אלא אם צוין זאת על הקבלה. תוכן השחה איתם ודרישתם לתשלום ששולם יכול להעיד על כך שהכוונה היתה לגמר חשבון. כמובן שעלולה להיות מחלוקת בעניין זה. אם המחלוקת תגיע לביהמ"ש, הוא יכריע בעניין.