נעל שאי אפשר לנעול

  • מוצר עם פגם ביצור, האם האחריות תקפה לגבי תקלה כזו?
    דיקלה | 11/02/2011 01:27

    רכשתי נעליים במרץ 2010. האחריות היתה לחצי שנה (כעת השתנתה המדיניות ל-3 חודשים). לאחר שימוש מועט נפער חור בנעל (בשל גזירה לא נכונה, כלומר פגם ביצור). הזוג הוחלף בחדש. כבר היה סוף החורף וכמעט לא נעלתי אותם, ורק לפני מספר חודשים נעלתי שוב. ושוב לאחר מספר נעילות אותה הבעיה. הפעם הם הדביקו את הנעל. ולאחר מספר נעילות התיקון נהרס (אי אפשר לתקן את הבעיה הזו באמת. הם לא השאירו מספיק עור בנעל, והוא בורח מהסולייה). לאור סיום תקופת האחריות החברה מסרבת להחליף את הזוג (איני מעוניינת בתיקון עגום נוסף אלא בהחלפת הנעל לדגם אחר (אין יותר את הדגם הזה)). האם עלי לבצע בדיקת איכות עבור מוצרים שאני קונה לפני שתמה תקופת ההתחייבות? או שהחוק עומד לצידי? יש לציין שאת הנעליים נעלתי *במצטבר* חודשיים לכל היותר.

    • נעל שאי אפשר לנעול
      עו"ד א. מירוז | 12/02/2011 22:57

      לפי מה שתארת את זכאית להחלפת הנעל או השבת כספך. אם כדאי לתבוע, זה כבר שיקול אחר. נסי להתרות בהם לפני תביעה.

      • תודה. אפשר הכוונה לחוק הרישמי?
        דיקלה | 13/02/2011 17:34

        ראשית, תודה על תשובתך. תוכל להפנות אותי לחוק הנוגע לכך, על מנת שאוכל לעגן את טענתי? מובן שאיני מטילה עליך את האחריות בתשובתך אלא רק מבקשת כיוון שיתכן ויסייע לי בבדיקתי. תודה