האח לא מחזיר הלוואה. מה עושים?

  • 2 שאלות בנוגע לחוב כספי ללא עדות.
    שי | 09/02/2011 22:08

    שלום חברי הלווה לאחיו 50,000 ש"ח,ללא שום מסמך או חתימה.כיום הלווה אומר לחברי שאין לו אפשרות להחזיר את הכסף.הוא לא מכחיש שהוא חייב את הכסף,אך טוען שאין באפשרותו להחזיר את הכסף. חברי הקליט את אחיו שהוא מודה שהוא אכן חייב לו כסף,אך טוען שאין באפשרותו כעת לשלם לו. השאלות שלי הם כאלה: 1.האם הקלטה של הלווה שהוא מודה שהוא חייב,קבילה בבית המשפט? 2.בכל הנוגע להליך המשפטי,אלו אפשרויות יש לחברי להוציא מאחיו את סכום הכסף שהוא חייב לו? בתודה מראש שי

    • האח לא מחזיר הלוואה. מה עושים?
      עו"ד א. מירוז | 11/02/2011 00:26

      ההקלטה שאתה מתאר היא קבילה. לגבי שאלתך השניה, מומלץ בחום שחברך יפנה לעו"ד. אומנם, אין מניעה להגיש את התביעה ולנקוט בכל ההליכים הנלווים באופן עצמאי, אבל אני בספק רב אם כדאי לעשות זאת. לנוכח גובה הסכום, בהחלט רצוי לבדוק את כל אפשרויות הגביה האפשריות, בכפוף לחוק כמובן. בהצלחה

      • תודה על תשובתך.שאלה אחרונה ברשותך..
        שי | 13/02/2011 18:53

        תודה רבה על התשובה.ברשותך שאלה אחרונה:1.בהנחה שחברי מגיש תביעה משפטית דרך עו"ד,כמה זמן אמור לדעתך להתנהל המשפט עד הפסק דין פחות או יותר?