התחייבות לתקופה נוספת

  • תקופת התחיבות האומנם
    בני | 07/02/2011 22:31

    שלום לפורום הנכבדהייתי לקוח של חברת נטויזין 013 כ4 שנים כספק תוכן לאינטרנט. לאחרונה עברתי לחברת אורנג הנכבדה. כשבקשתי להתנתק משרותי 013 נאמר לי שאני עדין בתקופת התחיבות. העובדות הן שמעולם לא חתמתי על חוזה כל שהוא עם החברה. ההתחיבות שהם טוענים אליה הייתה כנראה במסגרת שדרוג של מהירות הגלישה. השדרוג הייתה בשיחת טלפון ולא נאמר בה דבר על התחיבות. א) האם התחייבות לכאורה בשיחה טלפונית מבלי להסביר את משמעותה תקפה?ב) על מי נטל ההוכחה שקיימת תקופת התחייבות?תודה

    • התחייבות לתקופה נוספת
      עו"ד א. אהרונוב | 07/02/2011 23:24

      ערב טוב בני, באם התחייבת לתקופה נוספת ההתחייבות תקפה גם אם ניתנה בע"פ, ככל שהיית מודע לכך (כלומר: הסבירו לך שאתה מתחייב כלפיהם לתקופה נוספת). באם אתה מכחיש את ההתחייבות, נטל ההוכחה שהתחייבת מוטל על החברה, אך עליך לקחת בחשבון שבאם החברה תשלוף הקלטה של שיחה ובה התחייבות שלך לאחר שניתן לך הסבר, הדבר יכול לגרום לך לנזק כספי העולה על הסכום שדורשים ממך כעת.