חברים וביטול חופשה

  • ביטול חופשה
    יניב | 03/02/2011 23:48

    זוג חברים (חברה של זוגתי ובן זוגה) החליט ליזום נסיעה לחופשת סקי ואנחנו (זוגתי ואני) הסכמנו . הבחור הציע שהוא יארגן את הנסיעה ואנחנו הבענו את הסכמתנו.לאחר כמה ימים קיבלנו הודעה שכל האופרציה שולמה ע"י הבחור והטיול הוזמן(כולל טיסה וצימר וכניסה לאתר ) כרטיסי הטיסה כורטסו על שמנו (הבחור טען שניתן להכניס רק אמצעי תשלום אחד כמזמין העסקה).לאחר כשבועיים הודיע הזוג שדרכיו נפרדות. אנחנו שרצינו לצאת לחופשת סקי במתכונת זוגית החלטנו שאין בכוונתנו לצאת לאותה חופשה וביקשנו לבטלה (כאשר בת הזוג הודיעה שהחופשה מבוטלת מבחינתה).כאשר ניסה הבחור לבטל את החופשה הוא גילה כי בסוג העסקה שביצע - לא ניתן לקבל החזר כספי (חוץ ממיסי נמל) דהיינו יש לשלם 90 אחוז מכרטיס הטיסה ואין גם החזר על המקדמה ששולמה עבור הצימרים ודורש מאיתנו או להצטרף עמו ועם זוגתו (שהחליט לממן לה את הנסיעה למרות שנפרדו) או לשלם לו דמי ביטול מלאים. כמובן שאנו מתנגדים נמרצות לשלם דמי ביטול מלאים על חופשה שלא נממש.שאלתנו היא - האם במידה ויחליט הבחור לתבוע אותנו בתביעות קטנות , יפסוק בית המשפט לטובתו או לטובתנו (אנו לא בררנו את כל פרטי העסקה מראש כי שיערנו כי בכל עסקה קיימת אפשרות ביטול בתנאים מקובלים (בוודאי כאשר החופשה בוטלה כ60 יום לפני הנסיעה ) כמו כן בעסקה זו אין שום אפשרות להזיז את התאריכים או לשמור זיכוי או להסבה על שם אחרים.

    • חברים וביטול חופשה
      עו"ד א. מירוז | 04/02/2011 10:41

      המקרה מורכב. אי אפשר לדעת בוודאות את התוצאה. להערכתי, אם החבר שלכם שילם בפועל דמי ביטול והוא יתבע את דמי הביטול בגין הכרטיסים שלכם, יש לו סיכוי טוב בתביעה.