עסקת רוכלות

  • חוק הגנת הצרכן- ביטול עסקת רוכלות
    אלה | 02/02/2011 10:14

    אבי נקלע לבעיה. לפני מספר חודשים הגיע אליו לביתו בשעות הערב נציג חברת סלקום ושכנע אותו לעבור מחברת אורנג' תוך שהוא מבטיח לו כאיש מקצוע שאין לוכ ל התחייבות לחברת אורנג' (מהתבוננות בחשבוניות). אבי אינו יליד הארץ ולכן קריאת החוזה קשה מאוד עבורו. אך הוא ראה כי יש ס' בחוזה המאפשר לו לבטל את העסקה. יומיים אחרי אבי התחרט ומאז כתב המון מכתבים אבל הם לא מוכנים לבטל את העסקה ממשיכים לחייבו בטענה כי חוק הגנת הצרכן לא חל על מסלול עסקי. אבי הינו עסוק מורשה הוא מפקח בניין אך הטלפונים הניידים נרכשו עבורו, עבור אימי ואחותי. האם יש צדק בטענתם? אציין כי לא נעשה שימוש בכרטיסי הסים שנתנו לו והם ארוזים באריזתם. לא נרכשו מכשירים. לא מצאתי פסיקה בנושא אשמח אם תפנו אותי במידה ויש לכם. אבי מאוד חושש להגיע איתם לתביעות קטנות שכן הוא סבור שהם יצטיידו בעורכי דין והוא אינו בעל שפה רהוטה כשלהם. תודה

    • עסקת רוכלות
      עו"ד ש. בייזר | 02/02/2011 23:26

      שלום רב, ההגדרה של צרכן נקבעת לפי מהות השימוש בנכס אשר רוכשים. קרי, על השימוש להיות בעיקרו אישי, ביתי או משפחתי (סע' 1 לחוק). לפיכך החוק חל על אביך. חוצמזה - שלא יחשוש להגיש תביעה בגלל בעיות שפה. בית משפט מודע לפער בין הצרכן לבין החברות הגדולות. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום