עסק שפשט רגל

  • עסק שפשט רגל
    אלון | 27/01/2011 05:01

    רכשתי מחשב נייד מחברה מסויימת שלאחרונה פשטה את הרגל. בהמלצת איגוד הצרכנים (התראה באתר ובעיתונות) פניתי לחברת האשראי בבקשה לבטל את החיובים שטרם שולמו היות והייתי במו"מ עם פושטת הרגל לפיצוי מהטעמים הבאים: 1. המוצר סופק באיחור רב (לאחר 45 ימים) וכמה שעות לאחר כניסת שבת שלא ע"י שליח כפי ששילמתי 2. המפרט של המוצר שונה ממה שהובטח במעמד התשלום 3. המוצר נפתח ונארז מחדש וחלפים שונים הוחלפו או הוצאו 4. אינני יכול לממש את האחריות 5. לא סופק רשיון למערכת ההפעלה שרכשתי (הותקנה בקומבינה) כעת שהחברה מוגנת בפני הנושים, אין לי אלא לבטל את התשלומים. חברת האשראי טוענת שהיא יכולה לבטל תשלום רק אם המוצר לא סופק כלל. ברגע שסופק משהו, גם אם הוא 1% מהעסקה אני "אכלתי אותה". האם כך הדבר? מה אני יכול לעשות? האם הכסף שלי ימשיך לזרום חודש בחודשו לנוכלים שעקצו את לקוחותיהם או שיש דרך לחייב את חברת האשראי שלא לשלם???

    • עסק שפשט רגל
      שלי גרשט, עו"ד | 29/01/2011 17:51

      לא ניתן לבטל את האשראי, אולי אם מדובר בגניבה ותגיש תלונה במשטרה. דרך אחרת היא שיהיה צו פירוק או צו כינוס תוכל להגיש תביעת חוב ואולי לקבל את כספך חזרה. לכן שמור את הקבלות.

      • אמידת נזק - ראה מטה
        אלון | 30/01/2011 03:14

        אמידת נזק - ראה מטה. סליחה ותודה

    • חיובים באשראי לפושט רגל.
      עו"ד א. מירוז | 29/01/2011 19:37

      אני מציע שתוציא מכתב דרישה בדואר רשום + פקס לחברת האשראי ותדרוש לא לכבד חיובים נוספים שלהם. אם החברה לא תענה לדרשיתך, תוכל לבדוק אפשרות לתבוע אותם על הנזק שנרגם לך.

      • אמידת נזק
        אלון | 30/01/2011 03:12

        לדברי חברת האשראי ניתן לבטל רק אם לא סופק דבר, שזה לא המקרה שלי. גם הם המליצו, בדומה להמלצתך, לנסות את מזלי עם יתקיים כינוס נכסים. הבעיה שאין לי נזק כספי ישיר. קרי, איחור של שבועות, הספקה בשבת, פגמים במוצר ואי מתן אחריות הינם סיבות מוצדקות לפיצוי. היות והייתי זקוק לנייד בדחיפות, לא רציתי לבטל עסקה אלא לתקנה ע"י פיצוי. כעת אין לי עם מי לדבר למרות שברור לכל שהצטברות התקלות כן מחייבת אותם לפצותי כספית. האם כינוס נכסים יכול לתת מענה? זה נשמע לי כמו מצב שמישהו צריך לאמוד תחילה את השווי הכספי (ואולי עוגמת הנפש). לדעתי, אלא אם החברה לא תבטל את התשלום כספי, שטרם שולם, כבר מעכשיו ירד לטמיון...

      • אחריות חברת האשראי
        אלון | 30/01/2011 03:22

        טרם העזרותי בפורם (וכאן המקום להודות מקרב לב על עבודת הקודש שלכם) פניתי לחברת האשראי. שלחתי את הבקשה בפקס (כך ביש אותה) ולאחר מספר ימים, כאשר התקשרתי לברר מה עלה בגורלה, נאמר לי שהם לא יבטלו תשלום במידה ובוצעה הספקה גם אם היא חלקית או פגומה וזאת אך למרות שהם מכירים את הבעיה (פשיטת הרגל של החברה אף פורסמה בגלובס). בהמשך למה שכתבתי על אמידת הנזק, מה באמת אני יכול לעשות מול חברת האשראי? איך אוכיח מה גובה הנזק בהנחה שאכן נגרם לי נזק?