דוחות מאיטליה

  • עזרה (דחופה) בנוגע לדוחות /תשלומים לרשויות באיטליה
    אוהד | 20/01/2011 17:27

    שלום רב. לאחר בקשת עזרה בייעוץ אישי הופניתי לפורום זה, בתקווה שאקבל תשובות ועזרה במהרה.אני ואשתי נסענו לאיטליה בדצמבר 2009. (בעצם בטיול זה עוד לא היינו נשואים ושם הצעתי לה נישואים). לאחר כחצי שנה, הגיעו לביתנו 5 מכתבים שונים מחברת ההשכרה ("הרץ") , באיטלקית, שלאחר בירור קצר הבנו כי אלו הם בעצם דוחות מהאיטלקים שמסתבר שקיבלנו, ללא ידיעתנו (משמע- כשהיינו באיטליה לא קיבלנו שום דוח פיסית - לא על שמשת המכונית ולא פנים אל מול פנים). על כל אחד מן המכתבים/הדוחות האלה נתבקשנו/אולצנו לשלם 30 אירו, וזה רק ה"דוחות," של חברת ההשכרה שבעצם משלמים לה על ה"שירות" שהיא מעבירה את הדוחות ה"אמיתיים" מהאיטלקים אלינו. בעצם, 150 האירו ששילמנו (כבר ירדו לנו אוטומטית מכרטיס האשראי) הם תשלום אך ורק לחברת ההשכרה ולא לאיטלקים/לרשויות האיטלקיות. הבנו, שכנראה הדוחות האיטלקיים אמורים להגיע אלינו בדואר ושעל כל אחד מהם נצטרך לשלם, סכום גבוה מאוד (החל מ90 אירו ועד-לא ידוע!), מלבד התשלום ל"הרץ". הבהרה חשובה - הדוחות, של "הרץ" וגם של האיטלקיים - סכום התשלום עליהם הינו יותר מאשר כל שעלה לנו הטיול כולו ! פנינו בבקשת הבהרות ועזרה בפני שגרירות איטליה בישראל וכן שגרירות ישראל באיטליה. נענינו בשלילה משני הגורמים הנ"ל. שניהם "לא מתעסקים בנושאים שכאלה". כפי שציינתי בפניהם, זהו הטיול הראשון של שנינו יחד כזוג סטודנטים צעיר, וכשני אנשים אחראיים, ביררנו ובדקנו בכל מקום בו היינו איך עלינו לנהוג ומה לעשות ומה לא, אם לגבי נהיגה, לגבי חניה,כניסה למקומות וכדומה. (לכן, הופתענו מאוד לקבל דוחות שכאלה !) חשוב לציין - עוד לא קיבלנו את הדוחות ה"אמיתיים" של האיטלקיים, למעט אחד מבין החמישה שהגיע השבוע, על סכום של 120 אירו, ולפי הכתוב אם לא נשלם תוך 60 יום (הדוח נשלח ב7/12/10 - משמע צריך לשלם ממש בקרוב) - הסכום יעלה ל195 אירו!.איננו יודעים מה לעשות. למה עלינו לשלם סכומים שכאלה על דברים שלא ידענו עליהם ולא שמענו עליהם, ושכך "מנחיתים" עלינו מכה כספית שכזאת. (בבדיקות שעשינו ברחבי האינטרנט גילינו אין-ספור פורומים מהארץ ומחו"ל בהם תיירים רבים מדברים על "השיטה האיטלקית" החדשה שכך בעצם הם גובים כספים מדוחות על דברים פעוטים שתיירים אינם מכירים ובכך מעצימים את קופת המדינה בכ52 מליון אירו בשנה !   איננו יודעים אם לשלם להם, ואם בכלל-אז איך, ואם אפשר למצוא פתרון וגישה אל הרשויות האיטלקיות (אולי בעזרת עו"ד ישראלי/איטלקי) המכיר את המערכת ושיכול לעזור לנו להימנע מתשלומי הדוחות הסתמיים האלה.   אודה מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם ואולי אף עזרה כלשהי.   בתודה מראש, אוהד סיון.(לפניות/תשובות אישיות - אשמח לקבל מיילים)

    • דוחות מאיטליה
      עו"ד א. מירוז | 21/01/2011 00:32

      לעניין היחסים עם הרץ, אני משער שהתשלום בגין הסבת הדוחות מוסדר בחוזה ההשכרה. בדרך כלל חברות ההשכרה דורשות שובר כרטיס אשראי כערבון. לעניין היחסים עם המשטרה או העירייה באיטליה, אתה יכול לתרגם את הדוחות באמצעות אתרי אינטרנט שמתרגמים טקסטים ותבין מה הם. קשה מאוד להתמודד מול זה. עו"ד איטלקי עשוי לעלות לך יותר מהדוחות. תנסה אולי לכתוב להם מכתב בקשה (אם יש לך מי שיתרגם אז באיטלקית, ואם לא אז באנגלית), ואולי הם יתחשבו. אם תתעלם מהדוחות עלול להיות לך קושי בעתיד להיכנס לאיטליה ואולי גם לארצות אחרות באיחוד האירופי (איני מכיר את ההסכמים ביניהם).