היטל בצורת

  • היטל בצורת
    תושב | 19/01/2011 09:51

    יש לי דירה של שתי קומות שגרים בה 10 נפשות. אני נמצא בכלא כבר יותר מ 2.5 שנים,וכשאני היתי בחוץ הייתי מסדר את כל ענייני הארנונה והמים בעיריה לפני כחודש הלך אבי לעיריה לשלם את חוב למים וארנונה כמו כל שנה, ובפירוט שקיבלנו עולה כי הוטל עלי קנס ע"ס 1652 ש"ח. ניסינו לברר מה הסיבה לכך, ונמסר לנו כי מעודכן בעירייה שגרים בבית 4 נפשות. צילמנו את ת.ז. של האנשים המתגוררים בבית על מנת לעדכן, הגזבר בעירייה טוען שהוא לא יכול לבטל את זה כי היה צריך לעדכן עד מועד מסויים ואנחנו לא עדכנו. הסברנו לגזבר שלא קיבלנו כל הודעה או מכתב מהעירייה לעניין זה. הוא ציין שפורסם בעיתון, ולצערי אבי אינו יודע לקרוא או לכתוב. פניתי לוועדת עררים לרשות המים לצורך ביטול הכנס טענו, כי הוועדה סיימה את עבודתה כבר בסוף חודש יולי 2010 ואין אפשרות לערער על כך וכי יש לשלם את הקנס, השאלה שלי מה ניתן לעשות במקרה כזה, אם רוצה להגיש ערעור לבית משפט, לאזה בית משפט יש לפנות?

    • היטל בצורת
      עו"ד ש. בייזר | 19/01/2011 18:15

      שלום רב, הועדה עליה אתה מדבר מוסמכת לדון בתלונה שהוגשה עד 60 יום ממועד החיוב בהיטל. עם זאת, יש לועדה סמכות לחרוג מהאמור לעיל כאשר קיימים טעמים מיוחדים. נראה לי כי בעניינך קיימים טעמים מיוחדים. האם ציינת זאת בפני הוועדה ? אולי כדאי לפנות אליהם פעם נוספת ולבקש מהם להפעיל את שיקול דעתם המיוחד ולאפשר דיון בבקשתכם לאור הנסיבות המיוחדות. בכל מקרה, לפי חוק יש לך זכות לערער על החלטת הועדה תוך 45 ימים מקבלת ההחלטה לבית משפט השלום. לשם כך מומלץ לפנות לעו"ד ועולה השאלה של כדאיות כלכלית. אתה יכול לראות הסברים נוספים באתר של רשות המים. ראה קישור למטה. בהצלחה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום