מגף פגום

  • תביעה-חנות נעליים
    אתי | 18/01/2011 10:37

    שלום, קניתי לפני שבוע מגף ב 500 ש"ח במקום 1000. לאחר יום 1 העקב של המגף התחיל להתקלף וכן העור בחלק הקדמי של המגף. החזרתי את הנעל לאחר פחות מ 48 שעות , החנות שלחה את המגף לשירות לקוחות . הם לא יצרו איתי קשר, אני יצרתי איתם קשר ותשובתם היתה שהמגף נראה בסדר גמור ושהגיע לסניף לקחת אותו. ביקשתי מהשירות לקוחות שאני מעוניינת בתשובה בכתב. הם סירבו ,הם אמרו שתשובתם הינה טלפונית בלבד. אני מעוניינת לתבוע אותם , האם כדאי לי? באיזה סכום ניתן לתבוע? מהי העלות של הגשת תביעה קטנה? תודה מראש, אתי.

    • מגף פגום
      עו"ד ש. בייזר | 18/01/2011 17:21

      שלום אתי, את יכולה לתבוע על סכום המגף. לשם כך עלייך לשלוח להם הודעה בה את מוסרת להם שאת מבקשת לבטל את הרכישה, משאירה את המגפיים אצלם ומבקשת את כספך בחזרה. ניתן גם לתבוע עוגמת נפש, ובלבד שלא תהיה מוגזמת. האגרה בתביעות קטנות היא 1% מסכום התביעה ולא פחות מחמישים ש"ח בתוספת סכום נמוך בגין אגרת קלדנות. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • שאלה נוספת
        אתי | 18/01/2011 17:46

        כמה אפשר לתבוע עבור העוגמת נפש? מהו הסכום המקסימלי? אני אמרתי לשירות לקוחות בטלפון שאני לא מעוניינת לקבל את המגף , הם אמרו לי שהם שולחים את המגף לסניף ושהגיע לקחת. רציתי לדעת כמה זמן יכול לקחת כל התהליך של התביעה. תודה מראש, אתי.

        • מגף פגום
          עו"ד ש. בייזר | 18/01/2011 18:20

          אתי, אני לא מבין. האם הם תקנו את המגף או לא ? למה סירבת לקבל אותו ? עוגמת נפש במקרה כזה תהיה מאות בודדות של ש"ח, אם בכלל. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

          • המשך
            אתי | 18/01/2011 21:48

            לטענתם המגף נראה בסדר גמור. אני אמרתי להם שהעור מתקלף בחלק הקדמי ולטענתם הם לא מבינים על מה אני מדברת.הם לא מסכימים לשלוח לי מכתב בכתב. אם אני אפנה אליהם בכתב הם מחוייבים להחזיר לי תשובה בכתב על פי החוק? (אני רוצה לציין במכתב שאבקש שיחזרו אלי בתשובה בכתב)

            • שלום אתי
              עו"ד ש. בייזר | 19/01/2011 17:56

              אין להם חובה להשיב לך בכתב. הגם שניתן היה לצפות מהם לעשות כן. לגבי מצב המגף - המחלוקת היא עובדתית. במידה ותגישי תביעה, עלייך להציג את המגף לפני בית המשפט והוא יתרשם מה המצבו. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום