נזק במוסך

  • נזק שנגרם לי במוסך
    אלי | 16/01/2011 20:19

    הכנסתי את הרכב שלי למוסך(חשמלאי)לאחר שספידומטר שלי נקרע..הגעתי למוסך לשאול אותו אם הוא מתעסק בתחום הזה למרות שהוא חשמלאי..הוא אמר שכן....נתן לי הצעת מחיר ואמר שבוודאות זאת הבעיה,במהלך העבודה נראה שהוא לא כל כך שולט בתחום ובין היתר הוא גרם לנזק לאחד החלקים בגיר,אך הוא אמר שזה בסדר וזה לא רציני בינתיים הוא הוא אמר שהוא הזמין את החלק הנדרש כמובן שהוא הזמין חלופי ולא כל כך תואם לרכב..חיכתי מספר שעות במוסך לבסוף הוא שלח אותי הביתה ואמר לי לחזור מחר כי החלק יגיע רק מחר.... למחרת הגעתי,הוא ניסה להרכיב את הכבל הספידומטר החדש ונראה שהוא לא מתאים ואפילו קצר מדי..אמרתי לו שלדעתי זה נראה לא טוב וזה יכול להזיק,אך הוא אמר שזה בסדר..לאחר עבודה די רשלנית הוא שיחרר אותי שילמתי לו סכום לא מבוטל של 350 שקל,לאחר;10 ק"מ הכבל נקרע שוב פעם...חזרתי אליו למחרת וביקשתי שיטפל לי בזה בגלל שיש לי אחריות ובגלל עבודה רשלנית שלו,עכשיו הוא אמר שהחלק שהוא גרם לו נזק אתמול הוא שאחראי על הבעיה,לאחר שהוא שבר אותו והרכיב לי אחר משומש הוא דרש עוד 250 שקל..!!!!!!והזמין את הכבל שוב פעם וביקש שאני יחזור יום למחרת כדי לטפל בכבל....חזרתי למחרת והכבל לא היה אצלו עדיין והוא אמר שהוא עדיין צריך להזמין...אחרי 3 שעות של המתנה החלטתי שאני עוזב את המוסך..הלכתי למכון מורשה של ספידומטרים ומסתבר שהוא גרם לי נזק מאשר עזר,ודרש סכום מוגזם,על עבודה כזאת נדרש 200 כולל עבודה.. החלטתי שאני לא חוזר למוסך הראשון,ולא משלם את 250 שקל על החלק שהוא שבר לי,כי הוא ממש גרם לי נזק ודרש יותר מדי שהרגשתי שהוא רק גונב אותי.....איך החוק מתייחס לנושא כזה??

    • נזק במוסך
      עו"ד א. אהרונוב | 17/01/2011 11:06

      אלי שלום, על פניו נראה שיש לך עילת תביעה כנגד המוסך הראשון. היה ואתה בוחר להגיש נגדו תביעה קטנה, מומלץ לתמוך אותה בחוות-דעת של בעל מקצוע שיפרט את הנזק שהטיפול הרשלני גרם למכונית.