ראיות לתביעה קטנה

  • אי תשלום מחברת הפקה
    מתן יניב | 10/01/2011 11:20

    הי, שמי ומתן יניב ויש לי עסק של מאגר שחקנים וניצבים להפקות קולנוע וטלויזיה. באוקטובר 2010 התקשרה אלי מפיקה שאני מכיר וביקשה ניצבים לסרט, היא שלחה מייל (לי ולעוד כמה חברות) בו היא פירטה מה היא צריכה וציינה את המחיר. מכיוון שהצילומים היו דחופים לא נחתמה הזמנת עבודה. הניצבים הגיעו (גם חתמו על ריליס מההפקה) והכל הסתדר. לאחר הגשת החשבונית התשלום החל לאחר, התקשרתי לברר מה קורה והוסבר לי שאין רליסים לשחקנים, התקשרתי למפיקה שיצרה עימי קשר ובנתיים עזבה את חברת ההפקה, והיא אמרה שיש הכל ושסתם הוא ממציא על מנת לא לשלם, שוב התקשרתי ובעל חברת ההפקה ניסה להתנער מהמחויובות בטענה שאין הזמנת עבודה ושהוא לא אישר דבר. לאחר עוד כמה שיחות, הוא כבר לא מתכחש, אבל טוען שחברת ההפקה לא קיבלה כסף מקרן תמיכה גרמנית ולכן אין לו לשלם לי. בינתיים אני כן העברתי כסף לחלק מהניצבים שהתקשרו לציינו שהם במצב כלכלי קשה, אך אני לא יכול לעמוד בעוד הוצאות ללא התשלום מההפקה.... אופן התקשורת העיקרי היה בטלפון ולכן גם אין לי מיילים שמגבים - חוץ מהמייל הראשוני שבה המפיקה מציינת מה היא צריכה ועוד מייל אחד או שניים בין המפיקה אלי בנושא ימי צילום. אני מאמין שיהיה אפשרי לזמן אותה להעיד. שאלתי היא האם שווה לי לנסות תביעות קטונות? האם מגיע לי איזה תוספת על העיכוב בתשלום (אני סגרתי איתה על שוטף+ 30)? מכיוון שזאת פעם ראשונה שלי במצב הזה אודה לתשובתכם. בברכה, מתן יניב

    • ראיות לתביעה קטנה
      עו"ד א. אהרונוב | 10/01/2011 14:02

      מתן שלום, לאור מה שתיארת המלצתי לך לנסות ולדובב כמה שיותר גורמים המעורבים בעניין להודות במרכיבי התביעה שלך, בשיחת טלפון - ולהקליט אותה. לאחר שתגבה את גרסתך בראיות אלו, תוכל לפנות לבימ"ש. שיהיה בהצלחה.