השבת כספים שנגבו שלא כדין

  • הונאה ע"י ספקי תוכן באמצעות אורנג'
    תמימה | 07/01/2011 17:52

    ראיתי באתר אינטרנט תלונות על אורנג' וחברות תקשורת אחרות שמאפשרות לספקי תוכן לגבות כספים מאנשים וילדים תמימים שכלל לא יודעים שהחברות הנ"ל מחשיבות אותן כלקוחות לשרותי תוכן. חשדתי שגם אני קורבן כזה כי זה זמן רב שאני מקבלת הודעות כתובות לסלולרי שברשותי (אורנג') ומיד מוחקת אותן. זה התחיל אחרי שראיתי באתר כלשהו מודעה שמבטיחה שמונה עשר אלף ש"ח ללא הגרלה למי שיענה על שאלה - ועניתי. אז נדרשתי למסור מס' סלולרי ומסתבר שמאז אני מעין "לקוחה שבויה:.הם שולחים לי הודעות שבועיות שמהוות הטרדה. מסתבר שזו שיטת חליבת כספים שרבים כבר התלוננו עליה ולכן משרד התקשורת כבר גיבש תקנות שימנעו אותה אך אלה עדיין לא נכנסו לתוקף. נסעתי למשרד של אורנג' לברר ונאמר לי שאכן גבו ממני (בלי ידיעתי) סך של כחמישים ש"ח לאחרונה אבל סרבו למסור לי ממתי התחילו לגבות עבור אותו ספק תוכן וכמה כסף נגזל ממני בשיטה זו. . לבקשתי - הפקידה באורנג' ביטלה את האפשרות לקבל שרותי תוכן אל הסלולרי שלי ולגבות ממני כספים לעתיד. הבעיה היא - איך אני מקבלת את כספי בחזרה? באורנג' נמסר לי כי החברה שחייבה אותי נקראת יוניסל וכן ניתן לי מספר הטלפון שלהם. בטלפון יש מענה קולי אבל הם מתנתקים ברגע שמנסים לקבל מענה אנושי. במענה האוטומטי הם טוענים שאת הכסף הם גבו עבור חברה שלישית -ושמה: sens. לחילופין הם טוענים שכלל לא זיהו חיובים על מספר הטלפון שמסרתי להם. לפיכך אין לי אפילו נתונים כדי לתבוע. לסיכום: אורנג' גבתה ממני כספים עבור "יוניסל", עבור "סנס" ועבור עצמה. מדיווחי הגולשים הבנתי שאורנג' החזירה למתלוננים את כספם, אלא שאצלם היה מדובר לרוב על חודש אחד שאחריו הם הבחינו בחיוב ואצלי זה כנראה נמשך חודשים רבים ולא ידעתי כי החשבונות לא מגיעים אליי. את המכשיר רכש בני בעבורי והוא שמקבל את החשבונות וכנראה מנימוקי כיבוד הורים הוא לא בדק את הפירוט והניח שהחיובים הם למספרים אליהם התקשרתי אני מרצוני. אני אישה מבוגרת שמרבה לפתור תשבצים וחידות כדי לשמור על המוח צלול אבל בתחום הרמאויות מסתבר שאני תמימה. עד השבוע בכלל לא שמעתי על אפשרות שצד שני ישלח לי הודעות כתובות ויחייב אותי בתשלום עבורן. מסתבר שזה בינתיים לא מנוגד לחוק. איך אוכל לתבוע את כספי? האם באמצעות אורנג'? האם יש להם חובה כלפיי? בינתיים הסכימו למסור לי רק על חיובי החודש האחרון. איך אוכל להשיג את הפרטים של יוניסל כדי לתבוע? חיפשתי אותם באינטרנט אבל מצאתי (פרט לתלונות של מרומים כמוני) בעיקר מה שהם רוצים לפרסם על עצמם.

    • השבת כספים שנגבו שלא כדין
      עו"ד א. מירוז | 08/01/2011 23:43

      בהנחה שמעולם לא ביקשתם את השירות, אתם רשאים לתבוע את שתי החברות יחד ולחוד. נראה שהאחריות הראשונה היא של החברה הסלולרית שגבתה את הכסף. אתם אינכם צריכים להוכיח שלא ביקשתם את השירות, החברה צריכה להוכיח שכן ביקתשתם קיבלתם אותו והסכמתם לשלם את מחירו.

      • השבת כספים שנגבו שלא כדין - חב' סנס
        תמימה | 09/01/2011 13:29

        היום שלחו לי שוב חידה כזאת ונכנסתי לאתר שלהם כדי להבין איך הצליחו לסדר אותי. ראיתי שוב שליד החידה וההבטחה שהפותר יקבל 18 אלף ש"ח ללא הגרלה יש הוראה להכניס את מספר הסלולרי שלי וללחוץ על המילה "המשך" שאליה מצורף סימן של חץ שמאלה(!) והחץ אכן מעביר את הגולש למסך אחר וכך הוא לא יכול לראות שבתחתית המסך הראשון (אם היה גולל אותו למטה ולא עם החץ שמאלה) מופיעים בכתב זעיר תנאים שהם קבעו והם החליטו שעצם הכנסת מס' הטלפון מהווה עבורם אישור שאני מסכימה לתנאים המגוחכים שלהם שהם ימשיכו לשלוח לי חידות כל שבוע על חשבוני. מצרפת קישור למודעה הזאת שמעיד על חוסר תום הלב של שלוש החברות שמשתתפות ברמאות. התקשרתי אל "סנס" החברה שהיא בעלת המודעה, והטלפן מסר לי את שמה המלא ואת הח"פ שלה (לא ידעתי איזה פרטים עוד לבקש) וכן שנגבו ממני 450 ש"ח במשך כחצי שנה. תמימה

        • הקישור
          תמימה | 09/01/2011 13:35

          מנסה שוב לצרף את הקישור