חיוב כפול

  • ספק אינטרנט שגבה בטעות על שני מנויים
    אביב | 06/01/2011 17:07

    הייתי מקושר לחברת ספק אינטרנט, עם כתובת המייל אצלם. לפני כמה שנים החברה התמזגה לחברה אחרת, והחברה החדשה אמרו לי שיעשו לי מנוי חדש, עם שם משתמש חדש. ואמרתי להם שכך לא אקבל את כל המיילים שיישלחו לכתובת המייל עם שם המשתמש הקודם, והם ענו שהם אותה חברה בעצם, והם ישמרו לי את כתובת המייל הישנה, וכך כל מייל יגיע אוטומטית לכתובתי החדשה. עניתי שבסדר, אבל אינני רוצה לשלם על כך, והם חזרו שוב שזה חברה אחת ואין להם עם זה בעיה, ואני אשלם רק דמי מנוי אחד. הייתי רגוע, ופתאום התברר לי שאני ממשיך לשלם כמה שנים עבור המנוי הישן בכרטיס אשראי. וכל השנים לא שמתי לב לכך, כי המנוי החדש נגבה בהו"ק, וכך כשהסתכלתי באשראי - הכל היה בסדר (שידעתי שאני מנוי בחברה והכסף נגבה נורמלי), וכשהסתכלתי בדף חשבון בבנק, לא זכרתי מה נגבה ולא נגבה בכרטיס אשראי, וממילא ג"כ הכל היה נראה בסדר (שאני הרי מנוי אצלם ואמור לשלם). וכן לא זכרתי את מה שקורה בהו"ק כשהסתכלתי באשראי. ואז בטלתי מייד את המנוי הישן ההוא, ופניתי אליהם שיחזירו את הסכומים שגבו שלא כדין, והם אמרו שזה לא נכון, ושכנראה רציתי לשמור את המנוי הישן לזמן מסוים עד שידידי יכירו את הכתובת הישנה, ושאח"כ שכחתי לבטל את המנוי. אמרתי להם שאדרבה יקשיבו לשיחות המוקלטות מאז, וישמעו ברור שהובטח לי שזה לא בתשלום. והם ענו שלא הכל מוקלט אלא רק חלק באופן רנדומלי, וזה לא הוקלט. ושורה תחתונה הם לא הסכימו להחזיר. ואף הם דרשו את התשלום לחודש האחרון של המנוי הישן - הסכום שעוד לא הספיקו לגבות. והזהירו שאם לא אשלם, יגיעו עוד ועוד מכתבים ועם דמי טרחת עו"ד וכו'. שאלותי: 1. האם אוכל לקבל בבית משפט את הסכומים של המנוי הנוסף, מאחר שאין להם כל הקלטה לשיחות, ואין אפשרות לקחת ממני כסף מכח טענתם שהשארתי את המנוי ושכחתי לבטלו (כשלדברי עשיתי שם משתמש חדש רק כי הובטח לי שיישמר לי השם הישן ללא תשלום) כשאין להם כל הקלטה והוכחה? 2. האם קיים סיכון שאם לא אשלם את התשלום שהם עוד לא גבו, בסוף זה יתפח עם ריביות וטרחת עו"ד? אם יידרש, אפרט את שם החברה. בתודה ובכבוד אביב

    • חיוב כפול
      עו"ד א. מירוז | 06/01/2011 18:38

      לפי העובודת כתבת, יש לך בהחלט עילה לתבוע מהם את השבת הסכומים שנגבו ממך פעמיים. ראה בעניין זה מאמר שכתבתי שעשוי לסייע לך: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=1796&OID=301946&DivID=1#topArt לשאלתך השניה, החברה עלולה לחייב אותך ולננסות לתבוע אותך. נראה לי שבמקרה זה סיכוייך עידפים על סיכוייה. גם לך מותר לדרוש הוצאות משפט בתביעה שתגיש.