נזקים נוספים

  • חישוב נזקים שמסביב לנושא התביעה
    אריאל | 05/01/2011 15:25

    שלום רב,רכב התנגש ברכבי. הבחור שנסע ברכב ביקש ממני לסגור את הסיפור בינינו בלי להפעיל את הביטוח (הכל מוקלט אגב, אבל השאלה שלי היא מתחום אחר). מאותו רגע טורטרתי בטלפונים עם הבנאדם, סבלתי מביטולים, נסיעה למוסך רק בשביל בדיקה, לא חזר אליי טלפונית, ובסופו של דבר גם לא כיבד את ההסכם בינינו. נאלצתי להפעיל את הביטוח, אך גם זה לא הועיל כי בעל הרכב שלא נכח באירוע לא רצה להפעילו כדי שלא יגדילו לו את הפרמיה בחידוש הביטוח הקרוב. לכן נאלצתי לחפש גם את בעל הרכב הזה, טלפונית ופיזית וזה לא היה פשוט. רק בפעם החמישית שהגעתי לביתו הצלחתי להשיג אותו והוא כצפוי עמד בסירובו. אם זה לא מספיק, משלב מסויים שהתקשרתי לנהג "זכיתי" למטר קללות... וזה בקיצור.יש בידי כתב תביעה של תביעות קטנות והשאלה שלי היא, מעבר לתביעת הנזק של הרכב, איך אני מכליל ומחשב את כל הטרחה, עגמת הנפש ובזבוזי הזמן סביב הנושא הזה. אני צריך לפרט כל אחת בנפרד ולחשב? איך עושים את זה? מה גם שבכתב התביעה יש בסה"כ חצי שורה בקטיגוריה "סכום הכסף הנתבע".אודה מאוד על תשובתכם!

    • נזקים נוספים
      עו"ד ש. בייזר | 05/01/2011 16:33

      שלום אריאל, אני מניח שאתה מתייחס לנזקים שאינם ממוניים. קשה להעריך אותם. בדרך כלל, בתביעות מסוג זה בית משפט לא פוסק בכלל פיצוי בגין עוגמת נפש. עם זאת - עלייך לתאר בצורה מפורטת את השתלשלות האירועים ולהראות כיצד פעם אחר פעם משכו ודחו אותך ועבדו עליך וקיללו אותך ... תראה לבית משפט שאין כאן התנהלות "רגילה". תבקש לקבל בגין עוגמת נפש זכום של 1,500 - 2,000 ש"ח. אתה יכול לבקש גם עבור הפסד ימי עבודה, ואז עליך להוכיח כמה שווה יום עבודה שלך (תלוש). אתה יכול לכתוב את כל התביעה על דף נפרד ולא בטופס, או לפרט את הנזק בדף נפרד. בהצלחה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום