שובר לא מתאים

  • הטעייה בשופרסל
    חי | 01/01/2011 14:41

    לפני ראש השנה רכשתי טלוויזית LCD 42" של חברת פיילוט במבצע שהיה להם.קנה ב100 ש"ח ותהיה זכאי לקנות את הטלוויזיה ב2999.לאחר הרכישה נתנו לי קבלה שרשום בה שאני זכאי להתקנה במחיר מוזל של 179 בגלל שקניתי דרכם.עד כאן הכל היה בסדר.לאחר יומיים(רכשתי את הטלוויזיה במוצאי שבת) הגיע טכנאי של חברת ניופאן(נותנת האחריות)וביקש ממני את הספח של ההתקנה המוזלת.הבאתי לו את מה שקיבלתי במעמד הקנייה והוא אמר שזה לא קביל ושאני צריך להביא לו ספח של זכאות(ספח אחר).התקשרתי לשופרסל ולניופאן כדי לברר מה עושים במצב הזה והם מצידם הפילו אחד על השני את האשמה.לאחר 40 דקות של שיחות עם שתי החברות התברר לי שביום הרכישה נגמרו להם הספחים המקנים את ההתקנה המוזלת שלהם.בינתיים הטכנאי כבר פתח את הטלוויזיה ומכיוון שלא הייתי מוכן לשלם לו 199 ש"ח(מחיר ללא ההטבה של ההוזלה עקב הקניה בשופרסל)השאיר לי את הטלוויזיה פתוחה בסלון והלך.מכיוון שהיה מדובר בראש השנה מצאתי טכנאי שהיה מוכן לבוא להתקין לי את הטלוויזיה אך רק כעבור מספר ימים.בשופרסל הציעו לפצות אותי בבונבונירה.אמרתי לה(הסגנית מנהלת סניף שאני לא מעוניין וזה רק מעיד על זלזול מצידם).כשאמרתי להם שאני כנראה אגיש נגדם תביעה הם אמרו לי:"תעשה מה שאתה רוצה".מיותר לציין שאם הייתי מקבל תשובות פחות מזלזלות ומשפילות לא הייתי מגיע למצב שאני רוצה לתבוע.אני מעונין לתבוע את שופרסל על הטעיית צרכן ואי מכירת מוצר בשלמותו.הם ידעו שאני לא יכול לעשות כלום עם הקבלה ובכל זאת אמרו לי שאם זה אני מתקשר וקובע טכנאי.אני הפסדתי יום עבודה בגלל הסיפור הזה ובסוף גם לא קיבלתי את מה שלשמו הפסדתי את היום העבודה הזה.הדבר היחיד שקיבלתי זה עצבים.

    • שובר לא מתאים
      עו"ד א. מירוז | 01/01/2011 18:57

      אם אני מבין נכון, בנסיבות אלה, בהן ניתן היה לבצע את ההתקנה במחיר מלא ולדרוש משופרסל את ההפרש, יהיה לך קשה לתבוע נזק או הוצאות בסומים מהותיים ביחס להפרש.