העברת פרטי כרטיס אשראי

  • העברת פרטי כרטיס אשראי ללא אישור
    ליאור | 29/12/2010 21:44

    שלום רב , הסיפור הוא כדלקמן - ביצעתי עסקת רכישה עם עסק א' והתשלום היה בכרטיס אשראי , אך לא במכונת אשראי אלקטרונית אלא במכונת סליקה ידנית לאשראי, לאחר כחודש וחצי הופתעתי לגלות דרך המעקב של חיובי האשראי שהסכום שרכשתי מעסק א' נגבה על-ידי עסק ב' שאין לי שום קשר אליו , מברור עם עסק ב' נאמר לי שעסק א' רכש מוצרים מעסק ב' ותמורתם שילם בטיוטת החיוב של האשראי שגבה ממני (מכונת הסליקה הינה ידנית כפי שצויין לעיל) , דהיינו עסק א' העביר את פרטי כרטיס האשראי עם החיוב לעסק ב' (שאיתו לא ביצעתי עסקה ואין לי שום קשר אליו) ללא רשותי - מהם האופציות העומדות לפני במצב הנ"ל ? תודה רבה.

    • העברת פרטי כרטיס אשראי
      עו"ד ש. בייזר | 29/12/2010 23:24

      ערב טוב, אני מבין שלא חוייבת בגין סכום העולה על סכום העסקה. ייתכן שמדובר בפגיעה בפרטיות. יש לבדוק את נסיבות העניין ביתר פירוט. הייתי מציע לך לפנות לעו"ד. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • העברת פרטי כרטיס אשראי
        ליאור | 30/12/2010 10:54

        אכן לא חוייבתי מעבר לסכום , אך מה עם עצם העובדה שהועברו פרטי האשראי לגורם אחר ללא רשותי ? מה עוד שאותו גורם אחר בשיחת טלפון הודה שעניין זה אינו חוקי. תודה.

        • העברת פרטי אשראי
          עו"ד ש. בייזר | 02/01/2011 15:17

          ליאור שלום, כפי שאמרתי לך, ככל הנראה ניתן לנקוט הליך מכח חוק הגנת הפרטיות ואז אתה יכול לתבוע פיצוי (אפילו ללא הוכחת נזק). לידיעתך, לפי חוק הגנת הפרטיות הפרת חובת סודיות יכולה להוות פגיעה בפרטיות. הייתי מציע לך לפנות לעו"ד על מנת לבדק את העניין לעומק, לאור הנסיבות המפורטות של המקרה. בהצלחה.