גישור

  • האם להסכים לגישור
    משה | 28/12/2010 10:49

    תבעתי יבואן מוצרי חשמל לאחר שאיחר באופן מוגזם מאד בשירות של הספקת חלק חילוף חיוני מאד , לפני שהגיש כתב הגנה יצר איתי קשר וניסה לסגור את הענין ביננו, התייחס בצורה מזלזלת מאד , נתן הצעה מצחיקה מאד, ואף בא בתלונה "שהייתי אמור בינתיים עד שמספקים את החלק, להשתמש במוצר זהה של שכנים" , כעת לאחר שהגיש כתב הגנה , קיבלתי מכתב שהמקרה שלנו מתאים לגישור , ומומלץ לנו ללכת על זה , ושאלתי היא , האם בגישור שהיבואן מגיע בלווית עורך דין יש לי סיכוי בכלל לקבל משהו , או שהחברה המנוסה "תקרע" אותי הצרכן הפשוט שלא מבין כלל בענינים אלו וזו פעם ראשונה בשבילו? תודה רבה על התשובה וסליחה על האריכות משה

    • גישור
      עו"ד ש. בייזר | 28/12/2010 17:32

      שלום משה, אינך חייב ללכת להליך גישור וגם אם הסכמת ואתה במהלכו, באפשרותך לפרוש ולהפסיקו בכל רגע נתון. אם המכתב עליו אתה מדבר עוסק ב-"פגישת מהו"ת", הרי שזהו הליך חובה בו אתה חייב לקחת חלק, אבל אתה לא חייב להגיע להסכם פשרה, אם לא נראה לך. הדבר לא ייזקף לחובתך במשפט. אם אתה חושש מהעו"ד של הצד השני אתה יכול גם לבוא בליווי של עו"ד. בכל מקרה, בפגישת המהו"ת יהיה מגשר מטעם בית משפט. בהצלחה.

      • גישור- עוד שאלה
        משה | 28/12/2010 22:16

        ראשית תודה על התשובה המהירה, שנית, במכתב שקיבלתי נכתב כך : "היות והתיק נמצא ראוי להליך גישור מומלץ לקיים גישור טרם בדיון בבית משפט", והיה והנך מעונין אנא צור קשר עם מכון הגישור , בינתיים מכון הגישור יצר קשר לבד ,( אולי בעקבות פניה מהצד השני) 1. האם זה אומר שזה פגישת מהו"ת? 2. במידה וזה לא פגישת מהו"ת , האם כדאי לי בכלל ללכת לכזה דבר? הצד הנגדי יבוא עם עורך דין ויועץ משפטי ואני אבוא בגפי? תודה מראש משה

        • הליך גישור
          עו"ד ש. בייזר | 29/12/2010 20:36

          ערב טוב משה, המסמך לא מולי, אבל נראה לי שלא מדובר בפגישת מהו"ת אלא בהמלצה לקיים גישור (רצוי להראות את המסמך לעו"ד). השאלה האם כדאי לקיים גישור מורכבת ותלוייה בפרמטרים שונים - סיכויי וסיכוני התביעה, משך הזמן שהתביעה תימשך, עלויות ניהול ההליך, מצבו הכלכלי של הנתבע וכו'. כדאי לך להתייעץ עם עו"ד. אתה לא חייב לשכור ייצוג מלא, אתה יכול לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ נקודתי לגבי התביעה (ולחסוך בעלויות).