מה גובה הפיצוי שניתן לדרוש בגין עגמת נפש?

  • ביטול הזמנת מלון בארה"ב למרות תשלום עבורו
    טלי | 27/12/2010 12:36

    לפני כשבוע חזרו קרובות משפחתי מנופש בארה"ב שכלל טיסות ושהות במלון. לצערן, עם הגיען למלון הוסבר להן שהואוצ'ר שבידן מבוטל ולכן יוכלו להישאר במלון רק בהפקדת כרטיס האשראי שלהן ולאחר הסדרת העניין/תשלום מחדש. למותר לציין כי במהלך כל שהותן בחו"ל (7 לילות במלון) ניסו קרובות משפחתי להסביר לסוכנות בארץ את המצ"ב כשהן מבזבזות זמן וכסף רב על מנת שהדבר יוסדר, שהרי הן שילמו לסוכנות הנסיעות עבור המלון. בסופו של יום איש לא טיפל בהן והן נאלצו לשלם על המלון בשנית, לרבות על עשרות שיחות ואס.אם.אסים רבים. ברצוני לעזור להן לכתוב מכתב דרישה ואם יהיה בכך צורך גם כתב תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות). אשמח לקבל דוגמה למכתב דרישה (הנני עורכת דין אך אינני עוסקת במקצוע) ואי אילו טיפים נוספים בעניין (ברצוני לדרוש השבת הכספים ששולמו למלון+השבת הכספים ששולמו בגין שיחות ואס.אם.אסים בקשר עם ביטול ההזמנה + פיצוי בגין עגמת נפש, לרבות בגין העובדה שלא סופקו להן ארוחות כשרות, כפי שסוכם, כך שבמהלך כל הטיסה הן לא אכלו דבר). אודה לעזרתכם הדחופה

    • מה גובה הפיצוי שניתן לדרוש בגין עגמת נפש?
      טלי | 27/12/2010 19:16

      בהמשך לאמור מעלה ובהנחה שמדובר בפיצוי בגין נזק פיננסי בסך של כ- 2000 ש"ח (1200 עבור המלון + 750 עבור שיחות), מה גובה הפיצוי הסביר שניתן לדרוש בגין עגמת נפש? יצוין כי קרובות משפחתי נאלצו להתקשר כל יום ומספר פעמים ביום לסוכנות בארץ לטיפול במקרה ללא הועיל, כן נדרשו להתעורר/להישאר ערות בכדי לנהל שיחות אלו (משום הפרשי השעות)

      • עוגמת נפש
        עו"ד א. אהרונוב | 27/12/2010 20:35

        ערב טוב טלי, א. הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות ולא לניסוח מסמכים. ב. פיצוי על עוגמת נפש הוא במקרים רבים נמוך מהפיצוי בגין הנזק המכומת, אם כי, במקרה זה כיון שנראה שמדובר ברשלנות ממשית של הסוכנות יש אולי מקום לדרוש פיצוי משמעותי יותר.