רעש שגורם כלב

  • כלב נובח
    מלי | 27/12/2010 09:45

    שלום רבלי יש כלב בדירה והשכן שמלמטה כל הזמן התלונן שמפריע לו הכלב.פנה לבעל הבית והבעל הבית אמר לו שאין לו בעיה שאני אחזיר כלב בבית ואז התחיל להפריע לו ההליכות שלי עם עקבים.הם עברו דירה והביאו משפחה שלהם וכנראה סיפרו להם את הסיפור כי השכן החדש גם כן התחיל להתלונן על הכלב שנובח בדיוק מעל החדר שלו.סגרתי את הדלת של החדר והכלב כבר לא נכנס לשם והוא כמה ימים לא התלונן ופתאום שוב פעם מתלונן ואומר שייפנה לתביעה.\רציתי לדעת האם יש כזה דבר לתבוע בגלל "רעש" של כלב או משהו כזה.?? חשוב לי להגיד שהשכנה ממולי שיש חלון מול חלון אפילו לא ידעה שיש לי כלב עד לפני כמה ימים.ולא רק זה אלה למטה ליד השכן הזה יש גם כלב אז ...האם בכל זאת הוא יכול לתבוע אותי בגלל זה??

    • רעש שגורם כלב
      עו"ד א. אהרונוב | 27/12/2010 20:33

      ערב טוב מלי, ניתן להגיש תביעה בגין מטרדי רעש שונים, ואולם, לא כל רעש מצדיק קבלתה ועל מנת להצליח בתביעה כזו יהיה על התובע להוכיח את חריגות הרעש ואת הנזק הנגרם ממנו.

      • אבל.....
        מלי | 27/12/2010 21:45

        קודם כל תודה על התשובה.הוא יוכל לתבוע אבל אם הוא מוכיח שהכלב נובח בצורה חריגה או שמספיק שהוא נובח גם אם זה קצת זה מספיק לתבוע??כי אם כן אז אף אחד לא יכול להחזיק כלב כי כלב נובח כמו שבן אדם מדבר כמו שתינוק בוכה (שאגב יש לי תינוקת בת חודש שבוכה בלילות כשהיא רעבה ושומעים הרבה יותר)אז רק אם הוא מוכיח שנגרם לו "נזק" או שהנביחות חריגות רק אז יוכל לתבוע?