כתב הגנה

  • תביעות קטנות נגד חברת סלולר
    אזרח מתוסכל | 21/12/2010 20:59

    שלום רב,לפני מספר חודשים המספר הסלולרי שלי נויד שלא בהסכמתי לחברה סלולרית שאינה החברה שבה אני מנוי.למרות שהתרעתי בפני החברה מיידית על הניוד הכפוי (קיבלתי הודעה שהנ"ל עומד להתרחש), לא נעשה דבר במשך שלוש שעות והניוד הושלם - מה שהעביר את מספרי לזר מוחלט במשך מספר שעות. לאחר התרוצצויות במשך יום שלם שלי ושל אשתי הצלחנו לחסום את המספר לשיחות נכנסות, אם כי המספר הושב לבעלותי רק יממה לאחר המקרה.הגשתי תביעה בתביעות קטנות בגין אבדן יום עבודה שלי ושל אשתי, בנוסף  לעלויות הסידורים (נסיעות, שיחות וכו'). החברה הציעה פשרה, אולם בסכום שאפילו לא מכסה עלות יום עבודה שלי שהפסדתי (קל לראות זאת אפילו מתלוש המשכורת שלי), שלא לציין את הזמן שבו לא הייתי זמין, הזמן של אשתי, הנסיעות והסידורים. סירבתי לפשרה מתוך אמונה שהפיצוי שמגיע לי גבוה מהסכום שהוצע.חברת הסלולר הגישה לאחרונה כתב הגנה, בו היא טוענת שהיא חפה מכל אשמה במקרה הנ"ל, תוך שהיא מביאה הפניות לתיקונים לחוקים שונים ומשונים שלטענתה פוטרים אותה, ושתביעתי משוללת מהיסוד. כמו כן עקב סירובי לפשרה היא טוענת שאני "חמדן שמנסה להתעשר שלא כדין" ולכן יש לדחות את התביעה על הסף ולחייב אותי בהוצאות המשפט. רציתי לשאול האם זה רק אני שחושב שהצדק הוא בצידי, או שאכן כתב ההגנה כתוב כך על מנת להרתיע ולבסס את צידה של הנתבעת? אינני חושב שהסכום שתבעתי מופרז - ובכל מקרה כמובן הנחתי, בהיעדר ניסיון בתביעות, שתפקיד בית המשפט לפסוק את הסכום הנכון ההולם במקרה זה. האם טעיתי?

    • כתב הגנה
      עו"ד שי בייזר | 21/12/2010 23:14

      לא טעית כלל וכלל. אם תביעתך אינה מנופחת ואינה מופרזת, והבאת ראיות לסכומים שתבעת (למשל - תלוש שכר) בית המשפט יידע לזהות את זה. בכל מקרה השופטים לא מתרגשים מניסוחים כאלו (אשר ברור להם שנכתבו ע"י עו"ד). חלק מניסוח כתב התביעה נועד כדי לעשות רושם על בית משפט וחלק נועד כדי להרתיע אותך. אינני מתייחס לעניין האחריות לנזק שכן איני מכיר את טענות חברת הסלולר. בכל מקרה - אתה לא צריך לוותר, בדיון הבא תהיה קשוב מאוד לדברי השופט.

      • תודה!!! (לת)  לת
        אזרח מתוסכל | 24/12/2010 10:06

      • תודה!!! (לת)  לת
        אזרח מתוסכל | 24/12/2010 10:15