שירות וחלקים מקוריים

  • שרות של חברת קריסטל
    שלמה | 18/12/2010 15:11

    התקשרתי לתאם בקור טכנאי לתיקון קצר במקרר. תארתי למוקדן את מהות התקלה ושלילת חלקים שאינם גורמים לתקלה. לשאלתי האם התקלה תתוקן בביקור הראשון של הטכנאי הושב לי שכן.בררתי לגבי האפשרות לתאם עם עבודתי וקבעתי עם מוקדנית נוספת את ביקורהטכנאי בשעות 8-12 . כמובן שהטכנאי לא הגיע בזמן , פניות למוקד נענו בתרוצים שונים ומשונים. הטכנאי שהגיע אתר את התקלה . גוף חימום מקצר. אך לא היה ברשותו החלק. לשאלתי מה עלות החלק נאמר לי על ידי הטכנאי 400 ש"ח . בשיחה טלפונית עם מחסן החלפים של חברת קריסטל נאמר לי כי יש גוף חימום במחסן בחיפה ועלותו 300 ש"ח כולל מע"מ. נסעתי לחנות אשר מוכרת גופי חימום למקררים שם הוצגו לי 2 גופי חימום 1. מקורי מבודד היטב עם טרמוסטופ וחיבור מהיר באריזה מקורית במחיר 295 ש"ח כולל מע"מ. 2. חלופי ללא בידוד טוב ללא טרמוסטופ וללא חיבור מהיר. במחיר 130 ש"ח כולל מע"מ. הברר לי כי חנות זו כפי הנראה מספקת לחברת קריסטל גופי חימום לא מקוריים. נגשתי למחסן של חברת קריסטל על מנת לראות את גוף החימום שהם מוכרים והברר לי כי החנות שבה הייתי צדקה ואין להם את גוף החימום המקורי. רכשתי גוף חימום מקורי. פניתי לשרות קריסטל ובקשתי לדבר עם הטכנאי על מנת שיבוא לסיים את העבודה . נענחי בסרוב מחלט. הבהרתי למוקדנית כי גוף החימום הנמצא במחסן החברה אינו מקורי ואני רכשתי גוף חימום מקורי. המוקדנית דרשה ממני כי אשלם עבור הביקור 230 ש"ח למרות שהטכנאי לא יבוא לסיים את העבודה. והם אינם מוכנים לשלוח טכנאי להתקין חלק שלא נרכש בחברה. הבהרתי למוקדנית כי אשלם עבור ביקור הטכנאי כאשר הוא יבוא להשלים את העבודה דרישתי לשוחח עם מנהל בכיר נענו בשלילה. נאמר לי כי נציג בכיר יצור איתי קשר תוך 48 שעות אך הדבר לא התקיים. ברצוני לציין כי הטכנאי חתך את חוטי גוף החימום ובודד אותם עם סרט בדוד באזור לח דבר מסוכן מאד, מה גם שהסביר לי כי גוף החימום שירכיב יבודד עם סרט בידוד . לגוף החימום המקורי יש חיבור מהיר שאינו מצריך בידוד עם סרט בידוד. משהברר לי כי טכנאי של חברת קריסטל לא יבוא לסיים את העבודה התקנתי בעצמי את גוף החימום ועד היום המקרר עובד ללא תקלות. ברצוני לציין כי ברשותי רשיון לעבודות חשמל. לאור הסברי זה . הא החברה רשאית להתקין גוף חימום חלופי ולגבות כםף עבור גוף חימום מקורי? האם זה סביר שהטכנאי ידרוש מחיר גבוהה מהמחיר במחסן החברה? האם זכותה של החברה לחייב אותי לתקן את המקרר עם גוף חימום לא מקורי מבלי לידע אותי? האם החברה זכאית לדרוש חשלום מלא עבור שרות שהיא לא השלימה?

    • שירות וחלקים מקוריים
      עו"ד א. מירוז | 18/12/2010 18:18

      אני מבין שמדובר במכשיר לא באחריות. לחברה אסור להטועות, היינו אסור לה לתת לך חלק חליפי וגרום לך להבין שהוא חדש. על אף שתהנהגותה לא תקינה, ייתכן, שכדאי לך לשקול להזמין טכנאי פרטי לצורך החלפת החלק.