תביעה בגין עוגמת נפש

  • עיקול ע"י ביטוח לאומי
    לירון | 12/12/2010 17:19

    האם יש מקום במקרה הנ"ל לתביעת נזקין ועוגמת נפש נגד ביטוח לאומי כלפי? המקרה הנל יחשב שערוריה במקרה הטוב עקב טעויות הולכות ונשנות מצד ביטוח לאומי בחיובים כוזבים שגרמו לי לנזק כלכלי וריגשי. אני אזרחית שומרת חוק המשלמת מסים ככל אזרח. סטודנטית לתואר ראשון ובנוסף עובדת במשרה מלאה 5 שעות בשבוע כ11 שעות ביום מה שמקשה עליי להתמודד עם הטירטורים של ביטוח לאומי. בחמשת החודשים האחרונים אני אני מנהלת מאבק חריף נגד חיובים מוטעים שנשלחים אלי לדואר שוב ושוב ומתבררים כלא מוצדקים מצד ביטוח לאומי וחוזר חלילה הגורמים לי לנזק כלכלי (אובדן ימי עבודה), גזילת זמן רב ונזק רגשי רב. בקצרה, לפני מספר חודשים קיבלתי מכתב המבשר כי עלי לשלם כ940 שח לביטוח לאומי, בטלתי יום עבודה בכדי להסדיר את התשלום בהתכתבויות, פקסים וטלפונים שנשלחו אליהם תלושי שכר שלי והוסבר כי אין עליי לשלם קנס וכי אני מעוניינת לשלם רק שיבטלו את הקנס ויחשבו את התשלום בהתחשב בזה שאני סטודנטית. ולאחר חשוב לציין כי לפני שנה אני יזמתי שיחה במרץ 2009 אל המוסד לסגור חוב בעקבות תקופה של מספר חודשים שלא עבדתי והם אמרו שבזה סיימתי את חובותיי. לאחר כשנה מצאו חוב אבוד משנת 2007 של שילמתי אותו ב2009 בהם לא שילמתי שגררו ריביות. מיותר לציין שאף אחד לא ידע אותי ואלו גררו ריביות. - תמוהה אבל אין לי לא זמן ולא כח להתעסק איתם. פניתי אליהם בכתב להסרת הריבית אך במקביל נשלח אליי מכתב של צו עיקול. התקשרתי מיד למוקד שלהם והסדרתי את החוב בכרטיס אשראי ללא ריביתב16.11. קיבלתי מכתב ביטול עקול ומשכורתי נכנסה. חודש לאחר מכן (אתמול) נכנסתי לחשבון הבנק וגיליתי חיוב על סך 3000 שקלים נוספים "רכישת שיק בנקאי על סך 964 ש"ח המבצע: עיקול עבור:מוסד לביטוח לאומי נתניה" לאור העובדה שכתוצאה מטעות שלהם איני יכול למשוך כל סוף השבוע גם לאור הטרטורים הרבים, אובדן ימי העבודה, הטעויות ההולכות והנשנות שעברתי, עוגמת הנפש, השם שיצא לי בהגעתי למקום עבודתי ובקשתי לחופש על מנת להסדיר את העיקול זוהי הקלות בה הם מכניסים ידם אל תוך חשבון הבנק הפרטי שלי מושכים כאוות נפשם הישר מכיסי הפרטי והכל במסגרת החוק (כאשר אני מחזיקה בידי אסמכתא לכך ששילמתי את כל חובותי ובוטל העיקול) אני מסרב לקבל שהתנהלות כזו לא תבוא ליידי מיצוי הדין ושמתי לי למטרה לפעול כנגד הביריונות הזו שחויתי באופן ישיר ובקלות אוכל להוכיח ירידה משמעותית בתפקוד מקום עבודתי (המצריך אנרגיות רבות) וגם בחיי האישיים זה לפני הנזק הכלכלי הבלתי מוצק. האם יש מקום לתבעת נזקין עוגמת נפש, סבל ואי נוחות נוכח המקרה? אשמח לשמוע, מיואשת ומתוסכלת לחלוטין לירון

    • תביעה בגין עוגמת נפש
      עו"ד א. אהרונוב | 12/12/2010 22:53

      ערב טוב לירון, באם אכן נגרם לך נזק בגין התנהלות רשלנית של הביטוח הלאומי, יש מקום לתביעה. ואולם, קשה לדעת מה סיכוייה מבלי לראות את התמונה כולה.

      • במידה וארצה לתבוע
        לירון | 13/12/2010 20:28

        קודם כל תודה על התגובה. במידה ואני רוצה להתקדם הלאה ולתבוע - איך אני עושה זאת? עליי לפנות לעו"ד? יש טופס שממלאים? תודה רבה!