ניסוח כתב תביעה

  • תביעה כנגד חברת ****
    Sgordon83 | 11/12/2010 20:43

    שלום, לפני כ-5 חודשים רכשתי 2 דלתות הזזה לחדר שינה מחברת **** בנתניה. כבר בהתחלה גיליתי תקלות רבות בדלתות שעיקרן קושי בפתיחת וסגירת הדלתות. לאחר שיחות עם מנהל החברה ושירות הלקוחות נאמר לי שהמתקין יצור איתי קשר ויתאם איתי תאריך ושעה להגעה. המתקין יצר איתי קשר ולא הגיע לאחר שהגעתי במיוחד מהעבודה, וזאת בצורה חוזרת 3 פעמים. לאחר שיחה חוזרת עם מנהל המפעל הוא הגיע ואמר לי שצריך להזמין חלק מסוים לשיפור הדלתות. עברו חודשיים והחלק כביכול לא הגיע. פניתי למנהל החברה וביקשתי טיפול מיידי אחרת אני פונה לבית משפט. נאמר לי ע"י מנהל החברה שיוחזר לי הכסף. לאחר חודש שלא קרה כלום שלחתי לחברה מכתב בו כתוב שבמידה ותוך שבועיים לא יוחזר לי הכסף אני פונה לבית משפט. התאריך המיועד עבר ולמרות שיחות שביצעתי שבוע שעבר עם מנהל החברה והזכרתי לו את הדד-ליין שום דבר לא עזר. במכתב ששלחתי דרשתי: 6,000 ש"ח - מחיר הדלתות 1,800 ש"ח- שלוש פעמים שהמתקין לא הגיע 500 ש"ח - תיקונים טיח, צבע ופרקט שהדלתות הזיקו 1000 ש"ח - עוגמת נפש (חשוב להבין שאחת הדלתות המפרידה בין חדר השינה לשירותים ומקלחת, דבר שמנע משימוש במהלך 5 חודשים בשירותים הנ"ל באופן שוטף) להלן כמה שאלות: 1. אני מעוניין להגיש תביעה קטנה, כמה צריך לפרט בדיוק את דבר התביעה? האם לפרט את הסכומים אותם אני תובע? איזה סוגי עדות יש לצרף? 2. בעניין העוגמת נפש? האם הסכום הגיוני? נמוך/גבוה? האם לפרט זאת בתביעה. תודה רבה על העזרה.

    • ניסוח כתב תביעה
      עו"ד א. מירוז | 12/12/2010 01:47

      הכלל החשוב היא שתעזור לשופט להבין מה קרה, מה אתה טוען, מה אתה דורש הוקשר בינהם. לכן, חשוב שתפרט את הרכישה, את הקתלות שהתגלו את הפניות שלך לחברה ואי פתרון הבעיה. רצוי שתצרף מסמכים שתומכים בטענותיך, כגון חשבונויות תרשומות או הקלטות של השיחות וכו. מאידך, אל תאריך יתר על המידה. ביהמ"ש אינם מגלים נדיבות בסעיף עוגמת נפש. יחד עם זאת, לצורך כתב התביעה והנסיבות שתארת, הסכום נראה סביר, גם אם תקבל רק את חלקו. בהצלחה.