האם מעשה בית דין?

  • פסק דין שניתן בעקבות עדות שקר
    גיל | 10/12/2010 21:43

    שלום.הגשתי תביעה קטנה להחזר כספי על מחשב פגום.בדיון השופטת שאלה את נציג החברה שתבעתי אם הם רק נותני שירות והוא ענה לה שכן (מופיע בפרוטוקול), למרות שהיא גם היבואנית, ולא רק נותנת השירות, ויש לי מספיק מסמכים כדי להוכיח את זה.לשאלה הזאת כמובן משקל רב כי על היבואנית מוטלת אחריות להחזר כספי ועל נותנת שירות חיצונית אין אחריות כזאת.האם יש לי אפשרות נוספת חוץ מלערער למחוזי? (אפשרות לא ריאלית מבחינתי כיוון שזהו סכום יחסית נמוך וגם תיהיה לי בעיה להציג ראיות חדשות בערעור)והאם יש לי עילה לתבוע בנזיקין את נציג החברה ששיקר וגרם לי נזק? (הפרת חובה חקוקה/ שקר מפגיע)

    • האם מעשה בית דין?
      עו"ד א. מירוז | 12/12/2010 01:37

      ראשית, חשוב לבדוק האם המסכים שלך אכן מוכיחים עדות שקר ביחס לפרוטוקול. אם כן, הדרך הנכונה לתקוף את זה היא בקשת רשות ערעור למחוזי (בהנחה שלא עברו 15 יום מפס"ד, ואם עברו, תוכל להגיש בקשה להארכת מועד לערעור. ביטול פסק דין חלוט שניתן היא משימה משפטית מורכבת מאוד והצלחה בה היא נדירה ביותר.

      • ומה לגביי תביעה נזיקית?
        גיל | 12/12/2010 15:56

        תודה מראש!

        • תביעה נזקית
          עו"ד א. מירוז | 12/12/2010 17:20

          הכלל הוא (למעט חריגים) שבגין כל עילת תביעה ניתן להגיש תביעה אחת. מכיוון שלכלל גם יש חריגים, חשוב לבחון את עובדות המקרה ולהבין האם באמת מדובר תרמית ואת חומרתה. בכל מקרה יהיה לך קל יותר (למרות שגם זה לא פשוט) בערעור ברשות על פס"ד של ביהמ"ש לת"ק מאשר בלפתוח מחדש עניין שנדון בבימ"ש וניתן בו פס"ד חלוט.