הארונות והמטבח

  • בהמשך לשאלת "ריח רע מריהוט..." ושאלה נוספת
    קארין | 09/12/2010 13:58

    תודה רבה על תשובתך! האם גם בבית משפט לתביעות קטנות אפשר לבקש מהשופט לערוך ביקור בית? האם אני מבקשת זאת בדיון עצמו או לפני הדיון באיזושהי צורה? [לשאלתך - לא ממש המתנתי שנה תמימה. פניתי לחנות מייד כשקיבלתי את הרהיטים, הם די נפנפו אותנו, פניתי אליהם שוב דרך "המועצה הישראלית לצרכנות", וגם מזה לא יצא כלום (אבל יש לי דואר רשום), ואח"כ לקח זמן כי חיפשתי אילו בדיקות אפשר לעשות וכו'. ועודף זמן אין לי]. שאלה נוספת - לפני למעלה משנה (אז עשינו שיפוץ כללי בדירה) התקנו מטבח של "מטבחי טופז". היתה בעיה עם החזית של אחת המגירות ואח"כ כשהיא סופקה לנו (בנוב' 09) היה לה גוון שונה משאר המטבח. פנינו אליהם והם שלחו נציג שאישר שהגוון שונה, אמר שיטפל בזה אך העניין לא טופל. פנינו אליהם שוב ושוב עד שלבסוף שלחנו מכתב להנהלה עם איום בתביעה. חזרו אלינו (אוג' 10) ואמרו שהחברה החליפה בעלות ולכן העניין נסחב. אח"כ טענו שהיצרן שלהם בשביתה ושהם מחליפים יצרן. אנחנו בשיחות איתם עד היום ואין להם שום חדש בשבילנו. הם טוענים שהם מטפלים בזה ושזה לוקח זמן והם לא יודעים מתי נקבל את המגירה. מה אתה ממליץ לי לעשות? האם להגיש תביעה? אני לא מעוניינת לקבל פיצוי כספי ולהישאר עם הגוון השונה. אני רוצה רק שידאגו שכל החזיתות תהיינה באותו צבע.

    • הארונות והמטבח
      עו"ד א. מירוז | 09/12/2010 20:42

      בהמשך לדברים שכתב לך עו"ד בייזר, החלטה אם לקיים ביקור במקום היא של השופט, וסביר שהיא תתקבל (אם היא תתקבל) בעקבות הדיון שיהיה. לעניין המקרה עם טופז, לפי מה שאת מתארת יש לך בהחלט עילת תביעה. את זכאית לתבוע פיצוי או תיקון המוצר. ביהמ"ש נוטה יותר לתת פיוצוי, שבאמצעתו תוכלי לשכור נגר, שיתקן את הבעיה