חוב ארנונה ישן

  • חוב ארנונה מלפני כ 10 שנים
    הילה | 05/12/2010 06:57

    השבוע קיבלתי מכתב מעירית תל אביב שבו הם מודיעים לי על חוב של כ 1600 שח על ארנונה ומים ועוד 400 ריבית ופיגורים. בירור טלפוני הראה שסגרתי חשבון שם בפברואר 2001 והחוב הוא על מספר חודשים ב2000 עד 2001. כמעט 10 שנים עברו מי זוכר מה היה, אין לי מסמכים, לא ברור לי איך לא קיבלתי שום בקשה עד היום וגם לא נראה לי הגיוני שלא שילמתי כל כך הרבה זמן!! מה אני אמורה לעשות? האם זה חוקי לבקש אחרי כל כך הרבה זמן בלי כל התראה מוקדמת?

    • חוב ארנונה ישן
      עו"ד א. אהרונוב | 05/12/2010 15:40

      הילה שלום, דרישת חוב כעין זו מתיישנת כעבור 7 שנים. ואולם, אם העירייה שלחה לך הודעות במהלך השנים, הרי שהן עוצרות את מירוץ ההתיישנות. לכן, בשלב ראשון יש לפנות אל העירייה בכתב, לטעון שלא קיבלת הודעות ושהחוב יתיישן. באם העירייה תציג בפניך הוכחות לכך שנשלחו אליך הודעות, רצוי לשלם את החוב (במידה ולא מצליחים להתפשר על סכום נמוך יותר) ורצוי לא להיגרר להליך משפטי.