מקרר פגום

  • מקרר שהגיע פגום
    איילת | 30/11/2010 15:59

    הוריי רכשו מקרר. כשהגיע המקרר הוא הגיע ללא אריזת קרטון הרמטית, אלא רק ארוז בניילון, ומלוכלך בליכלוך שחור. לאחר פתיחת המקרר והתקנתו כנדרש על ידי שירות קריסטל, התברר כי המקרר פגום- גומייה בדלת תא הקירור אינה אוטמת ותא הקירור "מזיע" במפנים ויותר טיפטופי מים וקרח. כמו כן- המנוע משמיע רעשים לא סבירים וישנו שיפשוף באזור תא הקירור מבפנים. אנו דורשים מבעל החנות להחליף לנו מוצר זה שהגיע לא תקין, אך הוא מתעלם ומפנה אותנו לשירות קריסטל. שירות קריסטל מצידם- רצו לתקן את המוצר, אך אנו רוצים לקבל מוצר חדש ותקין ולא פגום. מה אנו יכולים לעשות? איך ניתן לפעול מול בעל החנות כדי שיחליף את המקרר למקרר חדש ותקין, כפי ששילמנו עליו? תודה, איילת

    • מקרר פגום
      עו"ד שי בייזר | 30/11/2010 21:59

      שלום רב, בפנייך שתי אפשרויות. האחת להודיע לחנות על ביטול ההסכם לאור הפרתו (ביקשתם לרכוש מוצר חדש ותקין וקיבלתם מוצר מקולקל) ולדרוש לקבל בחזרה את כספיכם. השנייה - לדרוש ממנו לקבל מקרר חדש ותקין במקום המקולקל. בכל אחת מהאפשרויות לעיל באפשרות הורייך לפנות לבית משפט ולתבוע השבה של הכסף אשר שולם (במקרה של ביטול) או אכיפת ההסכם (במקרה שרוצים מקרר חדש). בכל מקרה והואיל והליך בבית משפט נמשך זמן רב, הייתי מציע לפנות שוב בכתב לחנות, ולדרוש מקרר חדש, ולציין שאם דרישתכם לא תענה תנקטו בהליכים משפטיים. ניתן אף לשלוח מכתב של עו"ד. בהצלחה.