העתקת מודעות

  • אולי זה קטנוני אבל
    מאור | 29/11/2010 23:01

    חברת AllJobs מפרסמת באתרה מודעות דרושים אותם היא מלקטת ממקומות אחרים. אתמול פרסמתי מודעת דרושים באתר אוניברסיטת חיפה, והיום היא התפרסמה באתר AllJobs והתחלתי לקבל לאימייל קורות חיים הגולשים באתר זה. התקבל גם אימייל מ-AllJobs שמיידע אותי שהם פרסמו את המודעה שלי כשירות ושאם אני מעוניין להסיר את המודעה ליצור איתם קשר (טלפוני או באימייל). שלחתי אימייל עם בקשה לביטול כמובן, אבל בינתיים כל עוד המודעה שם אני ממשיך לקבל אימיילים מהגולשים באתר זה. הם אפילו לא שלחו לי לינק למודעה כפי שפורסמה - אותה איתרתי בעצמי וראיתי שהם הכניסו בה שינויים (כנראה כדי שגולשים לא יוכלו למצוא את אותה מודעה באתר המקורי). אני חייב לציין שגם לפני מספר חודשים, כשפרסמתי מודעת דרושים אחרת באתר שתי"ל, היא הופיעה באתר AllJobs, וגם אז הייתי צריך להתקשר לחברה הנ"ל ודרשתי שהמודעה תוסר ושמודעות נוספות שאפרסם במקומות אחרים לא יפורסמו ב-AllJobs. אינני מעוניין שמודעות הדרושים שאני מפרסם באתרים שונים יפורסמו ב-AllJobs, אינני מעוניין לקבל עשרות אימיילים ממחפשי עבודה שאינם מתאימים למשרה, ואינני מעוניין לעבור את הטרחה הזו להסרת המודעה מהאתר שלהם בכל פעם שאני רוצה לפרסם מודעת דרושים באתרים אחרים!שאלתי: האם יש לי עילה לתביעה כלשהי נגד AllJobs? האם הוגשו תביעות כאלה בעבר והאם יש לי סיכוי כלשהו?בתודה ובברכה,מאור

    • העתקת מודעות
      עו"ד שי בייזר | 02/12/2010 00:08

      מאור שלום, השאלה שלך מאוד מעניינת ואני לא בטוח שיש לי תשובה עבורך. ניסיתי לחפש מקרים דומים ולא מצאתי. לפי חוק הגנת הפרטיות לא מדובר בפגיעה בפרטיות. לא ברור כלל שחשיפת המודעה שלך לציבור גדול גרמה לך נזק (הרי אתה הזמנת שיפנו אלייך) אפיךו אם נניח כי נגרם לך נזק כלל לא ברור כלל שקיימת אחריות של ALLJOBS לכך שגולשים שאינם מתאימים פנו אלייך, וזאת בהנחה שהם לא שינו את הדרישות שפירסמת במודעה המקורית.