סמכות מקומית

  • שאלה
    ליאת | 29/11/2010 21:39

    שלום רב,אני מתכוונת לתבוע בנק מסוים בתביעות קטנות. הסניף המדובר נמצא בתל אביב, אך מכיוון שאני גרה בעפולה וגם שם ישנו סניף של אותו בנק, נוח לי יותר לתבוע את הסניף בעפולה. האם זה אפשרי ומקובל?ושאלה נוספת: אני צריכה להגיש את התביעה במספר העתקים כאשר אחד מהם ישלח לבנק, אך אחד הנספחים של התביעה מורכב מהקלטת שיחה שאין ברצוני לחשוף לפני המשפט, בטח שלא לשלוח להם את זה, איך אוכל למסור העתק ללא הנספח הזה?תודה רבה!

    • סמכות מקומית
      עו"ד א. אהרונוב | 30/11/2010 00:59

      ערב טוב ליאת, א. מקום התביעה לא נקבע לפי נוחות התובע אלא לפי קריטריונים שנקבעו בחוק וככל שלא אדע את עילת התביעה המדוייקת לא אוכל להשיב לשאלתך לגבי המיקום בו ניתן לתבוע. ב. ככלל, יש לתת לצד השני עותק של ראיה שעומדים להציג בדיון. אמנם בתביעה קטנה ביהמ"ש יכול לחרוג מכך, אך לרוב זה לא קורה. לכן, באם לא תמציאי לנתבע עותק של ההקלטה מראש את עלולה למנוע בכך מעצמך את האפשרות לעשות בה שימוש במשפט.

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:23

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:24

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:24

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:24

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:24

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?

      • המשך לתביעות קטנות
        ליאת | 02/12/2010 09:24

        א. מדובר בעיקולי הוצלפ שהוציא לי עו"ד מטעם הבנק בטענה שחייב מסויים מתגורר אצלי- טענה שיקרית ולא נכונה ורק לאחר מלחמות רבות והוצאות כספיות לא מבוטלות קיבלתי פס"ד מבית המשפט ולכן ברצוני לתבוע את הבנק. האם אפשרי בסניף באזור מגורי או רק בהנהלה הרכאשית של הבנק בתל אביב?ב. אם כך, האם אוכל שלא לציין בכתב התביעה את קיומן של ההקלטות ורק בשעת המשפט לשלוף אותם?