זכאות לפיצוי עקב אי הגעה של טכנאי

  • פרשנות לחוק הטכנאים (הגנת הצרכן)
    הוקי | 25/11/2010 21:52

    באוגוסט השנה קניתי מכונת כביסה ולא יכולתי להשתמש בה עד שיבוא מתקין מטעם החברה ויתקין אותה בביתנו. תואמו מועד ושעות שבהן אמתין בבית לטכנאי אלא שהוא לא בא ולא התקשר להודיע שאפשר לחזור לעבודה. כשאני יצרתי קשר שוב נמסר לי מועד חדש ושוב הטכנאי לא בא ולא הודיע שלא יגיע. כך עד הלילה. גם למחרת (למרות שהובטח לי שיתקשרו ויתאמו מועד חדש) לא נוצר קשר ולא הגיע טכנאי. יום נוסף חיכיתי בבית ואז הטכנאי כבר הגיע. הוא הציע לפצות אותי על ההמתנות הממושכות בצעצוע כלשהו וסירבתי. לדעתי בזה בדיוק עוסק חוק הטכנאים (הגנת הצרכן סעיף 18) ולכן דרשתי את הפיצוי המגיע לי בחוק על המתנה של למעלה מאותן שלוש שעות הנדרשות בחוק אחרי המועד המתואם. מאז עברו כשלושה חודשים. . עד היום חברת השרות מסרבת לפצות אותי. המנהל בחברת השרות מסנן את שיחותיי ואילו עורך הדין שלהם טוען שהחוק לא מתייחס להתקנת המכונה בביתי אלא רק לשירות אם וכשהמכונה (שכבר הותקנה) תתקלקל. פרשנות יצירתית זו של עורך הדין נראית לי מנוגדת לרוח החוק. מדברי עורך הדין שלהם אפשר להבין שמותר להם לגרום לי להישאר בבית במשך ימים בהמתנה לטכנאי שלהם ועדיין זה לא אהיה זכאי לפיצוי..יתכן שהפתרון הוא "תביעות קטנות" אבל פתרון זה כרוך בהפסד יום עבודה נוסף בתקופה לחוצה במיוחד... והרי זה מה שהרגיז אותי מלכתחילה. מה עושים?

    • זכאות לפיצוי עקב אי הגעה של טכנאי
      עו"ד א. מירוז | 28/11/2010 10:58

      השאלה מעניינת. נוסח החוק אכן קבוע בסעיף 18 (א) (1): "תיקון ליקויים ופגמים והחלפת טובין, בשלמותם או בחלקם, בלי תשלום, במשך תקופה שיקבע;" אבל, קיים גם סעיף 18 (א) (2) שקובע: "מתן השירות במענו של הצרכן;" לדעתי, אותו דין שחל על תיקון קלקול חל גם על הזמנת טכנאי לצורך התקנת המכשיר. כל פרשנות אחרת נוגדת את התכלית של החוק. מאידך, סכום הפיצוי אינו גבוה, וזו כמובן החלטתך, אם להתאמץ לתבוע בשבילו.

      • פסק דין בעניין
        עו"ד שי בייזר | 29/11/2010 01:08

        נראה כי בית משפט, לפחות פעם אחת, מסכים עם גישתו של עו"ד מירוז. בתיק תביעה קטנה בבית משפט שלום בראשון לציון נפסק על-ידי כב' הש' מנהיים כי על ביקור של טכנאי לשם התקנת מכונת כביסה חדשה חל הבסעיף בחוק הגנת הצרכן המתייחס לאיחור של טכנאים. (ת"ק 1611-09)

        • תודה רבה על התגובה  לת
          עו"ד א. מירוז | 29/11/2010 21:36