בעיות ברכב

  • סיפורו של רכב!
    מושיק | 21/11/2010 10:50

    הכנסתי את רכבי מסוג GMC ג'ימי למוסך בפ"ת ביקשתי לבדוק האם חוטי ההצתה תקינים. יום למחרת כשבאתי להוציא את הרכב מהמוסך נאמר לי שעלי לשלם סך: 4131 ₪ לא הודיעו לי מראש את סכום התיקון! אבקש לציין שמחירון הרכב כ-25,000 ₪ ומן הראוי לפני שעושים טיפול בסכום כזה להתקשר ולשאול האם אני מעוניין בכך. וכמובן שהייתי אומר שאני לא מעוניין להשקיע סכום כזה כי כבר עדיף לי למכור את הרכב. בנסיעה הראשונה שהייתה לי לאחר טיפול זה (כיום יומיים לאחר מכן) במהלך נסיעה רגילה שמעתי קרטועים מהמנוע, המנוע נחנק עצרתי את הרכב בצד הדרך והזמנתי גרר למוסך הנ"ל. מנהל המוסך התקשר אלי ואמר שהמנוע הלך, וצריך מנוע חדש. (המנוע הלך יום אחרי שהוא טיפל בו בסך 4131 ₪ ) לאחר בירור מחירים שעשיתי החלטתי לקנות מנוע מאת בחור שהמליצו לי עליו, ולו שילמתי סך 2,800 ₪ עבור המנוע. המנוע הגיע למוסך שהיה אמור להרכיבו תמורת כ-3,000 ₪ . לאחר כשבוע שהתקשרתי יום יום והעבודה לא בוצעה ציינתי בפני מנהל המוסך שכל יום שעובר כרוך בהוצאות רבות ובעוגמת נפש. הוא חזר אלי ואמר לי שהרכיב את המנוע שקיבל והמנוע נמצא אינו תקין. ושעלי לשלם עבור השבוע ששהה הרכב אצלו במוסך וניסו להרכיב את המנוע- 1160 ₪ מאחר והוא לא היה מוכן להוציא את הרכב ללא תשלום שילמתי לו בעל כורחי 1160 ₪ מצ"ב חשבונית. לאחר עשרות טלפונים מאחד לשני הציע מוכר המנוע לקחת את המנוע מהמוסך ולהרכיבו בעצמו. לאחר שלקח את המנוע התקשר אלי ואמר שחסרים לו חלקים חשובים מהמנוע: בית מצערת עליונה, וחוטי הפלגים.. לאחר שנסעתי מאחד לשני כדי לבדוק לאן נעלמו החלקים וכל אחד טען שהם לא אצלו. איימתי שאגש לתביעה משפטית באותו הרגע דיבר העובד במוסך עם מוכר המנוע והעניין סודר. לאחר מספר ימים סוף סוף נאמר לי שאני יכול לבוא לקחת את הרכב מהמוסך ושהכל תקין. כשהגעתי והנעתי את הרכב לאחר כ-200 מטרים נכבה המנוע תוך כדי נסיעה (בנסיעה עצמה המנוע קרטע ונחנק). נאמר לי להשאיר את הרכב ליום נוסף. לאחר יומיים נוספים נאמר לי שעכשיו הכל תקין ואפשר לבוא לקחת את הרכב. הגעתי, הנעתי את הרכב, ולאכזבתי עדיין אותה בעיה. נאמר לי להשאיר את הרכב ליום נוסף. לאחר יום נוסף נאמר לי שעכשיו הכל תקין ואפשר לבוא לקחת את הרכב. ביקשתי מבעל המוסך לסדר את עניין רישוי המנוע הוא ניסה, אך טען שאי אפשר לקרוא את המספר על המנוע לכן עלי להגיע ולקחת את הרכב למוסך מסוים שיוכל לזהות את מספר המנוע. לקחתי את הרכב, נפגשתי עם העובד של מוכר המנוע, הוא לא מצא את המספר ושלח אותי למוסך של בעל המנוע, בעל המנוע אמר לי שאין באפשרותו לראות את המספר כי צריך לפתוח ולפרק ולשפשף חלק מסוים כדי לזהות. חזרתי בחזרה למכון הרישוי ונאמר לי שאין באפשרותם לעשות זאת. לאחר כל הטרטורים האלה וכל עוגמת הנפש והזמן ... ניסיתי לחזור לביתי אך לא הגעתי לביתי.. כי המנוע התקלקל שוב.. חזרתי עם הגרר.. בשלב הזה החלטתי שאין טעם להחזיר את הרכב למוסך הנ"ל ולכן שלחתי את הרכב לבדיקה אצל מוסך שמתמחה ברכבים אמריקאים. לאחר בדיקה מקצועית וממוחשבת קיבלתי דו"ח ובו נמצא שהמנוע אינו תקין וגם הגיר אינו תקין. בשלב הזה התייאשתי לגמרי לאחר כחודש של תלאות בין מוסך למוסך התרוצצות במוניות והשכרת רכבים לצורך העבודה. קניתי רכב חדש ואת הרכב הנ"ל השבתתי. מאחר ואי אפשר להעבירו טסט ואינו כשיר לנסיעה כלל! · חודש שלם הייתי בלי רכב, שכרתי רכבים לעבודה, נסעתי במוניות, מאחר וכל יום דחו אותי..! הגעתי למצב שפשוט בכיתי כבר מרוב ייאוש. שילמתי כל מה שרצו אך עשו ממני צחוק ואחד שלח אותי לשני. · כרגע הרכב כמו גרוטאה, בקושי זז, בלי רשיון רכב (אין מספר מנוע),ועם גיר דפוק. וכל זה לאחר שהוספתי כסף נוסף למוסך אמריקאיות שינסה לכוון את המנוע, עד שהחליט שהמנוע בלתי ניתן לתיקון! · הגיר היה במצב חדש ונבדק כשבועיים קודם לכל הסיפור הנ"ל וכשהרכב חזר אלי הגיר מקולקל ולא עובר מהילוך שני בכלל! במהלך השבועות שהרכב היה במוסך נראה לי שפשוט לקחו את הגיר שלי ושמו לי גיר מקולקל. · הרצועה שמוליכה אויר למנוע (כמו אקורדיון) נקרעה להם במהלך עבודתם לגמרי! במקום להחליף לי הם אמרו שאין להם חלק חלופי והדביקו לי את זה עם דבק סלוטייפ!!! אלפי שקלים עלו לי הנסיעות עבודה במהלך החודש הזה (זה ג'יפ עם וו גרירה וכל יום בסביבות 600 ₪ השכרה) עשרות מוניות הלוך וחזור למוסכים ששלחו אותי מאחד לשני! כל יום שעובר הרכב מתבלה ומתיישן והוא כרגע בלי מנוע ובלי גיר. כבר חצי שנה! כל הסיפור הזה קצת מורכב בשבילי מבחינה משפטית להבין את מי עלי לתבוע..?ואיך..? אני מקווה שאתם כגוף מקצועי ואמין תוכלו לעזור לי!

    • בעיות ברכב
      עו"ד א. אהרונוב | 21/11/2010 20:57

      ערב טוב מושיק, אין באפשרותנו להתייחס לסיפורים כה ארוכים במסגרת המצומצת של הפורום. באפשרותך לצמת את שאלתך למספר משפטים (כיתר השואלים) ונשתדל להתייחס או לחילופין לפנות ליעוץ אישי אצל עו"ד.