אחריות ותקופה

  • אי מתן שרות עבור מחשב נייד לנובו
    אשלי צ. | 17/11/2010 23:21

    ב-14/1/2009, רכשתי מחשב לנובו נייד משקם אלקטריק, סניף כרמיאל. יחד עם המחשב, רכשתי גם אחריות מורחבת של שנתיים נוספות (מעבר לאחריות של שנה הראשונה) בעלות של 900 ש"ח. בדצמבר 2009, היתה תקלה במחשב (מסך מתעמעם) – לכן פניתי לשקם אלקטריק. לפי הוראותם, פתחתי קריאה אצל IBM , שטיפלו בתקלה במעבדה שלהם. באוקטובר 2010, אותה תקלה חזרה, לכן ב-10 באוקטובר פניתי לשרות הלקוחות של IBM, שפתחו קריאה – אך הפעם, ב-IBM בקשו ממני לספק להם הוכחה שאכן רכשתי את האחריות המורחבת. השגתי את החשבונית עבור הרחבת האחריות (שלא סופק לי בזמן הרכישה ע"י שקם אלקטריק). מסרתי את החשבונית הזאת ל-IBM והם אשרו את קבלתה. בכל זאת, IBM לא קבעו לי תאריך לאיסוף המחשב, ובכמה פניות טלפוניות, נאמר לי כל פעם שבקשתי נשלח ללנובו בינלאומי כדי לקבל אישור. נסיתי כמה פעמים ליצור קשר עם לנובו בארץ, אבל אין עם מי לדבר שם – יש או מוקד שאומרים שאפשר להשאיר הודעה או שמפנים אותי חזרה ל-IBM. ב-2 בנובמבר, 2010 פניתי לארי מיגלין, סגן מנהל שקם אלקטריק בסניף כרמיאל (שמכר לי את המחשב) בבקשה לזרז את העניינים והוא הבטיח ליצור קשר עם הספק ולתת לי תשובה. למחרת, ה-3 בנובמבר, קבלתי את תשובתו – שהיה עלי לשלוח להפעיל את האחריות המורחבת אצל לנובו תוך 30 יום מרכישת המחשב כדי לרשום אותו ועקב כך שלא עשיתי זאת (למרות שלא הופיעה שום בקשה כזאת בהזמנה, בחשבוניות המס, בתעודת משלוח, או בקבלה) לפי תענתו, לא היה ניתן לספק את השרות. באותו ערב, כתבתי דרך אתר האינטרנט של שקם אלקטריק, לגב. דנה חג'חייא, מנהלת שרות הלקוחות שלהם, בבקשה לטפל בענין. למחרת, קבלתי שיחת טלפון מאושרת משרות הלקוחות, שהבטיחה לעזור לי. אושרת חזרה אלי ב-15 בנובמבר עם התשובה שאין לה אפשרות לעשות שום דבר, ושעלי לפנות לספק. אז למרות ששילמתי עבור הרחבת האחריות, ויש הוכחה בכתב על כך, כל אחד מהגורמים מגלגלים את האחריות לגורם אחר: שקם אלקטריק אומרים שהם לא מוכנים לספק את השרות שהסכימו לתת לי בעת הרכישה וטוענים ש-IBM אחראים. ב-IBM, תוענים שהם רק מעבדה שנותנת את השרות ושאין להם את הסמכות לאשר אותו שרות, ומגלגלים את זה ללנובו. וכאמור לעיל, בלנובו אין עם מי לדבר בכלל. שאלות: 1. האם זה חוקי לסרב לי שרות מפני שלא רשמתי את פרטי הרחבת האחריות אצל הספק (לנובו)? 2. האם אפשר לבקש פיצויים משקם אלקטריק על כך שלא הבהירו בכתב את תנאי האחריות? 3. האם כדאי להגיש תביע נגד שקם \ IBM \ לנובו על עלות התיקון? 4. מה עוד ניתן לעשות בקשר לענין זה?

    • אחריות ותקופה
      עו"ד א. מירוז | 19/11/2010 10:48

      ככלל, על סמך מה שאתה כותב, הטענה על אי הפעלת אחריות נראית לי כהתחמקות במיוחד אם יש אצלך את מסמכי הרכישה. מוצע שלפני שאתה מתקן את המחשב במקום אחר, תוציא להם מכתב רשום שבכוונתך לעשות זאת אם הם לא יתקנו את המחישב בעצמם. לאחר מכן, תוכל לתקן ולתבוע בגין העלות, ההוצאות והנזק, כמובן בגבול הסביר.