אמיר שלום

  • אדם פשוט נגד חברה ענקית,מה הסיכויים?
    אמיר כהן | 17/11/2010 20:44

    שלוםמ רב. לפני חודש נגמר לי ההתחיבות לחברת הכבלים. יצרתי קשר עם החברה על מנת לשמוע הצעות והאם כדאי לי להמשיך איתם,קיבלתי הצעה והסכמתי לה. החברה קבעה איתי תאריך על מנת להחליף את המפענח שבביתי,לאחר כ-3 שבועות התברר לי שחוייבתי על סך של 160 ש"ח עבור ביקור הטכנאי. ברצוני לציין שהנציגה שדיברה איתי לא ציינה שאני צריך לשלם עבור הטכנאי.התקשרתי לחברה וביקשתי שיזכו אותי ב-160 ש"ח מכיוון שלא הסכמתי לחיוב שנגבה ללא הסכמתי וידיעתי. היום ביטלתי איתם את ההתחייבות שלי ובגלל זה הם אמרו שהם יחייבו אותי על קנס יציאה לפני תום תקופת ההתחיבות על סך 400ש"ח. לאחר שיחת מנהל נאמר לי כי הם לא יכולים להאזין לשיחה על מנת לבדוק את אמיתות הדברים,מכיוון שלטענתו הם שומרים שיחות לשבוע בלבד. אני רוצה להגיש תביעה על סך 400 ש"ח קנס יציאה +160 ש"ח עבור ביקורו של הטכנאי. האם לדעתכם יש לי סיכוי נגד חברת הכבלים? והאם יש חוק כלשהו שאולי יכול לעזור לי? נ.ב. במידה והייתי יודע שאני צריך לשלם עוד 160 ש"ח נוספים לא הייתי מתחייב לחברה. בתודה רבה מראש אמיר כהן

    • אמיר שלום
      נועם | 18/11/2010 11:19

      היה לי מקרה די דומה עם ספקית אינטרנט. דיברתי איתם ושלחתי אליהם מכתב ולאחר מכן חסמתי את החיוב בחברת האשראי כך שלא יכלו לגבות סכום כל שהוא. במקביל תגיש לבית המשפט בקשה לעיכוב הליכים ולגילוי מסמכים. כאשר הכסף עדיין אצלך הם נודניקים אבל הם יסתדרו איתך לבסוף. מה שחשוב שעל כל שיחת טלפון איתם תשאל לפרטי המשוחח תרשום עיקרי שיחה טלפונית בעיקר, מה הם הבטיחו לך, ותשלח אליהם בפקס ותוודא שקיבלו.

    • המוציא מכלל חברו, עליו הראיה
      עו"ד א. מירוז | 19/11/2010 10:45

      החברה היא שצריכה להוכיח שהסכמת להתחייב (לאו דווקא בכתב) ואת תנאי ההתחייבות. מאידך, הם יכולים לנסות "לטרטר" אותך בביהמ"ש.