גניבת מכשיר.

  • גניבת מכשיר סלולרי ותביעה של פרטנר מולי
    רועי | 17/11/2010 10:53

    שלום,אבקש את עצת המומחים בפורום זה בכדי לנסות להבין איך להתמודד עם המקרה.נגנב ממני מכשיר לפני כמה שנים כנראה כנראה בעת העברה של ביתי. המכשיר לא היה בשימוש שלי גם ככה והיה זרוק  במגרה שנים רבות עוד לפני כן אך הקו שלו היה פעיל. לפני כחודשיים אורנג פנו אליי ואמרו לי שהיה שימוש בקו לשיחות למדינות ערב ולבנון ולרשות הפלסטינאית וכן הלאה ויש שם כבר הצטברות חוב של 3000 ש"ח. הסברתי להם ארוכות כי המכשיר לא אצלי ולא ידעתי אפילו שהוא לא אצלי ולכן לא ניתקתי אותו. הם מתעקשים ואפילו שלחו לי מכתב מקדים מעו"ד כעת לתשלום הסכום ואף שכר טרחה של עו"ד.  האם ללכת איתם לבית משפט?  לשלם להם? בנוסף, האם לגשת למשטרה לדווח על גניבה? גם את זה עדיין לא עשיתי כי לא ידעתי האם זה נדרש.עזרתכם תתקבל בברכה. תודה

    • גניבת מכשיר.
      עו"ד א. מירוז | 17/11/2010 18:18

      ככלל, חלה עליך חובה להודיע על מכשיר או על סים שנגנב כדי לאפשר את חסימתו ולמנוע שימוש לרעה. מאידך, אין זה אומר שאם לא הודעת, אתה אחראי לכל הזנק שנגרם, ויש לך כמה עילות הגנה. אתה צריך להחליט אם אתה מעדיף לוותר ולשלם, או שאתה רוצה להתגונן מול הדרישה/התביעה שלהם.

      • מצטרף לדעת חברי המלומד עו"ד א. מירוז ומוסיף
        עו"ד טל דור | 20/11/2010 02:29

        כמי שייצג במשך 5 השנים האחרונות כשכיר 2 מהחברות הסלולאריות הגדולות בארץ, אני מייעץ לך להגיש תלונה על גניבה במשטרה. עם התלונה ניתן לפנות אל העו"ד המייצג ואף לפניות הציבור של אותה חברה סלולארית ולרבות להסב את תשומת ליבם לכך שעל פי פירוטי השיחות לפני מועד הגניבה יש שימוש חריג וליעדים אחרים. בחלק מהמקרים התלונה תגרום לגניזת ההליכים נגדך. אם זה לא יעזור ניתן יהיה להגיש התנגדות לביהמ"ש כנגד התביעה ויש דרכים לגרום לכך שהם יאלצו לשלם לך הן את הוצאות המשפט והן הוצאות נוספות באמצעות תביעה שכנגד. בכל מקרה גש כמה שיותר מהר לתחנת המשטרה ודווח על גניבת המכשיר במועד הידוע לך ו/או מועד משוער. תוכל לברר זאת גם באמצעות תדפיסי החשבונות מהחברה הסלולרית עם פירוט השיחות ואם לא שמרת תוכל לבקשם מנציגי החברה ו/או מהעו"ד המטפל מטעמה של החברה. מקווה שסייעתי לך