אי קבלת דואר.

  • דואר ישראל הפסיק להעביר לי דואר ללא הודעה כלשהי
    שלומי | 16/11/2010 20:11

    שלום רב, עברתי לדירה חדשה בדצמבר 2009. באיזורי נהוג דואר מרוכז בו לכל דירה יש תא דואר עם מפתח. לאחר 8 חודשים שבהם קיבלתי דואר באופן סדיר (לאחר שבין השאר שיניתי את מקום מגורי בתעודת הזהות), הוחלט בדואר ישראל ללא ידיעתי או הודעה מראש להפסיק להעביר לי דואר. הבנתי זאת רק לאחר כ-3 חודשים שבהם לא קיבלתי חשבונות, זימון למילואים וכו'. מדואר ישראל נמסר שהדבר נעשה כי לא הייתי רשום (רק בעל הדירה שלי והדייר הקודם היו רשומים). זאת פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה "להרשם לדואר". מה שמוזר שגם חשבונות על שם בעל הדירה לא התקבלו. לעומת זאת פרסומות של הדואר כן נתקבלו. יש לי תמליל שיחה עם הדואר שמגבה את הפסקת העברת הדואר ואת זה שלא קיבלתי איזושהי הודעה בעניין לפני מעשה או לאחר מעשה. לכשהסדרתי את הרישום וביקשתי את לקבל את הדואר שלא הועבר נאמר לי שדואר ישראל לא שומרים דואר. הנזק שנגרם לי הוא טרטור רציני: הייתי צריך לשלם חובות לרשויות, לבקש מחברות שונות לשלוח לי דואר מחדש וכדומה. האם יש כאן עילה לתביעה?

    • אי קבלת דואר.
      עו"ד א. מירוז | 17/11/2010 18:04

      המקרה נראה לי מוזר ביותר. אם אני מבין נכון, אנשים ואחרים שלחו לך דואר לכתובת מסוימת ולא קיבלת אותו. לא הבנתי את הנימוק של "הרישום". נראה לי שרצוי בשלב ראשון להוציא מכתב דירשה בעניין לדואר, גם על מנת להבין יותר טוב את גרסתתם.

      • ביאור לגבי המקרה
        שלומי | 17/11/2010 19:31

        מקרה מוזר גם לדעתי. הבנת נכון - אנשים ואחרים שלחו לי דואר במשך התקופה ופשוט הדואר לא העביר לי אותו. הנימוק של "הרישום" חדש גם לי. הכוונה בו לאישור מבעל הדירה שאני אכן מתגורר בכתובת זו (צילום חוזה השכירות הספיק לצורך העניין). עניין "הרישום" עולה באופן ברור מהקלטת שיחה עם בכיר בדואר. מהשיחה עולה כי הדואר לא הועבר לי (הופסק) כי לא הייתי "רשום". כמו כן, עולה העניין שלא קיבלתי התראה בעניין (מראש או לאחר מעשה). מכתב דרישה לדואר נראה לי מיותר מאחר ובבירור נאמר לי בשיחה שדואר ישראל לא שומר דואר שלא הועבר (בלי קשר לזה שהוא עצמו בחר שלא להעביר ללא הודעה בעניין ואחרי שכבר קיבלתי דואר באופן סדיר למעלה מחצי שנה). כן נאמר, שינסו לאתר דואר ישן ולהעביר לי אותו. הגרסה של הדואר ברורה. חלף למעלה משבוע ושום דואר ישן לא הגיע אלי. אגב, גירסתם לוקה מאחר וחשבון המים הוא על שם הבעלים של הדירה שכן היה "רשום" וגם אותו לא קיבלתי. בנוסף, פלייר פרסומת של הדואר דווקא כן קיבלתי וגם חשבון ויזה קיבלתי כרגיל (מה שיצר בלבול נוסף כי חשבתי שאני כן מקבל דואר). כאמור, כתוצאה מהמקרה הייתי צריך לאתר מה היה אמור להגיע אלי ולבקש משלוח חדש של הכל. כמו כן, נוצר לי חוב של איחור בחשבונות. לטעמי דואר ישראל נהגו בשרירות לב ובחוסר מקצועיות שוב: האם יש עילה לתביעה למרות שזו לא תביעה טיפוסית (כסף לא הוחלף בין הצדדים כמו בבסיס רוב התביעות שאני ראיתי)?

        • האוטו האדום...
          עו"ד א. מירוז | 19/11/2010 01:23

          נראה שבהחלט יש מקום לתביעה. חשוב שהיא תהיה מנוסחת כפי שצריך, ושתוכיח את נזקיך עד כמה שאפשר.