ניתוק מהוט

  • התנתקות מהוט
    חיים | 16/11/2010 07:08

    לפני מספר חודשים עברתי לגור בחו"ל. לפני הנסיעה התקשרתי להוט ובקשתי להתנתק. הוט טענו שיש לי התחייבות וכי עלי לשלם קנס. הודעתי להם שהתחייבות שלי הסתיימה מזמן וכי לא חדשתי אותה כי ידעתי שאני נוסע לחו"ל. הם טענו ש"כתוב במחשב שהתחייבת" אז אמרתי להם שאם יש להם מסמך חתום או הקלטה אשלם את הסכום כנדרש. הם סרבו לתת הוכחה לטענת התחייבות אז בסופו של דבר פשוט הודעתי לחברת האשראי לא לכבד תשלום שלהם יותר והחזרתי את הציוד.מאז אני גר בחו"ל ואהיה פה עוד שנים רבות.לפני כמה ימים הגיע מכתב לבית הורי מעו"ד "פדר" שבו הוא מזהיר אותי "בפעם האחרונה" לפני נקיטת הליכים. ה"חוב" הפיקטיבי גדל פי שתיים... שאלתי: האם הם יכולים לתובע אותי כאשר אני בחו"ל? האם אהיה חייב להגיע למשפט בשביל להתגונן? האם הם יכולים להטיל עיקול על חשבונות הבנק שלי בישראל? האם הם יכולים ל"נפח" את הJוב (הפיקטיבי)?

    • ניתוק מהוט
      עו"ד א. מירוז | 17/11/2010 17:54

      אתה מעלה סוגיה מורכבת. 1.ככלל, אין מניעה לתבוע מי שנמצא בחו"ל אם עילת התביעה נוצרה בארץ, אלא שיש צורך לבצע לו המצאה של התביעה, או בדרך של המצאה מחוץ למדינה, או אם ניתן להמציא למי שמוסמך בארץ לקבל עבורו כתבי בי"הד. 2. אם תוגש נגדך תביעה ותתבצע המצאה, תוכל להיות מיוצג ע"י עו"ד ולא תהיה חייב להתייצב, אלא אם תידרש להעיד, או אם ביהמ"ש יורה לך. 3. הם יכולים לבקש עיקול (ולא להטיל), והדבר בשק"ד ביהמ"ש. 4. מותר לתבוע ללא הגבלה כל סכום שהוא. העניין הוא שמי שפוסק כמה ישולם, אם בכלל, הוא השופט. כמו כן, יש לשלם אגרת ביהמ"ש בהתאם לגובה הסכום. אעיר כהערת אגב לשאלותיך, שכל נושא ההתקשריות בחוזים מסוג זה עם ספקיות שירותים (בעיקר תקשורת) הוא די פרוץ,ומתנהל לעתים ע"י חברות מסוימות בדרך לא חוקית, ואני מקווה שתהיה בקרובחקיקה להסדרת הנושא, מעבר לקיים כיום.

      • בנושא עיקול
        חיים | 17/11/2010 18:35

        האם הוט יכולה לקבל עיקול בלי פסיקה של ביהמ"ש.אני הרי ממש לא מסכים איתם לגבי קיומו של חוב. זה שהם קבעו שקיים חוב לא אומר שהוא באמת קיים...האם הוצאה לפועל מטילה עיקול סתם לפי בקשה של חברת תיקשורת או שהם חייבים לפני לבית משפט כדי לקבוע שאפשר לעקל?

        • על עיקולים
          עו"ד א. מירוז | 19/11/2010 01:20

          קשה להסביר את כל דיני העיקולים במסגרת זו. יחד עם זאת, אפשר לבקש מביהמ"ש עיקול זמני במעמד צד אחד. אם העיקול יינתן, אתה רשאי לבקש לבטלו ויתקיים דיון במעמד שני הצדדים. מבקש העיקול נדרש להפקיד בביהמ"ש ערבות להבטיח את נזקיך והוצאותיך אפ יהיו כתוצאה מהעיקול.