ניהול מו"מ.

  • פרטים שחשוב לציין בהסכם
    נתן | 11/11/2010 22:24

    הוגשה טביעה נגד חברה מוכרת על סך  24700  בגין נזקים ועגמת נפש.   שווי הנזק הוא בסביבות ה6000.  והשאר כך יוצא בגלל שנגרמה עגמת נפש ודברים נוספים. הטביעה מפורטת מאוד. החברה כנראה תנסה לסיים התיק בפשרה. ולארכתי תציע סכום השווה לערך הנזק. לעומת זאת אני מעוניין לקבל סכום גבוה יותר, מה ניתן לעשות ואיך לגרום בהסכם פשרה לצד הנתבע להתפשר על יותר? מה חשוב לכלול בהסכם הפשרה? האם ניתן לדרוש שסכום הכסף לא יהיה כולל מע"מ ומה זה ישנה? תודה מראש,

    • ניהול מו"מ.
      עו"ד א. מירוז | 13/11/2010 21:42

      משפטים זה ראשי תיבות: מוטב שתהיה פשרה טרם יהיה משפט." ניהול מו"מ זה מיומנות שמבוססת על ידע, נסיון, תכונות אישיות ועוד. זה בלתי אפשרי ללמד את זה בפורום. תנסה להשיג מהם את ההצעה הטובה ביותר שתוכל, ואז תשקול, האם את מעדיף את הציפור ביד או אתה הכמה על העץ. קח בחשבון שביהמ"ש הוא בד"כ די "קמצן" בסעיף עוגמת נפש, ואם לא ניתן להראות סבל אובייקטיבי קשה מאוד, תצפה לסכום קטן בהחלט בסעיף זה. אם יהיה הסכם, תשתדל שתהיה סנקציה מהותית נגד החברה במקרה של הפרתו. בהצלחה