שאלות מורכבות.

  • העברת רכב ממוסך למוסך אחר ללא רשות
    בנימין | 11/11/2010 10:13

    ררכבי היה מעורב בתאונה . פניתי למוסך אליו אני נוהגת להגיע והם טענו כי הרכב זקוק לפחחות וכי אין הם עוסקים בתיקונים הספציפים הדרושים לרכב והפנו אותי למוסך אחר . המוסך האחר טען כי עליו להזמין חלקים וכי הם יגיעו עוד מספר ימים אך כדי לי להשאיר את הרכב משום , שהוא אינו כשיר לנסיעה . עליי לציין כי נסעתי איתו מרחקים ארוכים אך הנחתי כי יתכן והתמזל מזלי ולא נעשה לי כל רע וכי מוטב להקשיב לו . השארתי את הרכב . אם המפתחות . וזאת למרות ,שהם טענו , שהם לפחות במשך יומיים לא יבצעו שום תיקונים . בצרור המפתחות של הרכב השארתי את מפתח הבית וחזרתי .עוד באותו יום כאשר חזרתי לקחת את המפתחות וראיתי את עובדי המוסך נוסעים בכביש הראשי אם רכבי וזאת למרות טענתם כי הרכב לא כשיר לנסיעה . לאחר מכן ביקשתי לעזוב הם טענו כי אין הדבר אפשרי משום ,שהם פירקו את הרכב . ואכן הדבר היה נכון . חלה מריבה . והם אמרו לי לקחת את רכבי וטענו כי הם לקחו את הרכב למוסך אחר . (המוסך שהפנה אותי אליהם מלכתחילה ) וכי אותו מוסך ביצע תיקונים וכי עליי לשלם לו עליהם אחרת הם לא יתנו לי את הרכב ,שלי שנמצא ברשותם . ז"א הרכב נמצא אצלם במוסך ובכדי לקבל אותו בחזרה עליי "לסגור חשבונות אם מוסך אחר בכלל ". אכן שילמתי להם .או כך לפחות זה נראה להם (העסקה הייתה בהמתנה משום קבלת אישור על הכרטיס אשראי ומשום ,שאבד לי הכרטיס והיה עליי לבטלו לא ניתן היה לבצע אותה. ) ולכן קיבלתי אישור לקחת את רכבי הרכב היה במצב הרבה יותר גרוע והיו לי ספקות כבדים כי בכלל התבצעה עבודה כלשהיא . לקחתי את הרכב כדי לבצע בדיקה שאכן בוצעה עליו עבודה. לאחר מכן מבצע הבדיקה טען כי התבצעה רק מחצית העבודה וכי הוא יצר קשר אם בעל המוסך (המכון והמוסך במרחק של דקה אחד מהשני) והוא טען , שעזבתי לפני ,שהם סיימו לעבוד וכי עליי לחזור כדי שישלימו את העבודה . טענתי כי אין זה נכון וכי הם טענו שסיימו אותה. שוב ויכוח . לבסוף טען בעל המכון כי רק במידה ואשלם לו יכתוב לי על דף את מסקנתו וכי אין אני חייבת לשלם לו במידה ולא יכתוב דבר. כעת מה אני עושה?. 2 בעלי המוסך נראים לי נוכלים מצד אחר מצד שני אני פוחדת שלא יניחו לי . האם לחזור ולבקש שישלימו את העבודה? במידה ולא יכתוב דבר. כעת מה אני עושה?. 2 בעלי המוסך נראים לי נוכלים מצד אחר מצד שני אני פוחדת שלא יניחו לי . האם לחזור ולבקש שישלימו את העבודה ? או האם לטעון כי לא ביצעו אותה במלואה ולכן איני חייבת לשלם ? או לטעון שכלל לא פניתי אליהם אלא למוסךאלא אל המוסך אליו הם הפנו אותי ועל המוסך היה מלכתחילה לבקש מימני רשות כדי להעביר אותו חזרה אליהם את רכבי למוסך אחר ? או האם לטעון כי לא ביצעו אותה במלואה ולכן איני חייבת

    • שאלות מורכבות.
      עו"ד א. מירוז | 13/11/2010 22:05

      אני אנסה לעשות סדר. ככלל, לבעל מוסך יש בד"כ זכות לעכב את שחרור הרכבעד לתשלום החשבון. מאידך, אין המוסך רשאי לעשות שימוש ברכב מעבר לנסיעת מבחן וכו', אלא בהסכמת בעליו. הקושי הגדול במקרה זה הוא ההוכחה. אם תוכיחי שהמוסך עשה שימוש ברכב אחרי שטען שאינו כשיר, ולמעשה גם לא בוצע שום תיקון שבקשת, אין ספק שאת זכאית לפיצוי. רצוי אולי שתפניבשלב ראשון להתייעצות למשרד התחבורה לגוף המפקח על מוסכים. בהצלחה.