כתב תשובה בתביעות קטנות

  • רוצה להוסיף פרטים נוספים לכתב התביעה
    מיכל כהן | 05/10/2010 09:58

    שלום הגשתי תביעה נגד גיל ספורט בתביעות קטנות בחיפה. קיבלתי היום את כתב ההגנה וברצוני להוסיף כמה משפטים כנגדו (הכל שם שקר). השאלה היא אם פשוט להגיב בעת המשפט או שעדיף להוסיף כמה משפטים לכתב התביעה. השאלה- איך אני עושה זאת? רני צריכה להגיע שוב לבימ"ש? או בפקס? אילו פרטים צריך?

    • כתב תשובה בתביעות קטנות
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/10/2010 16:36

      מיכל שלום, בהליך תביעה קטנה לא ניתן להגיב למה שנכתב בכתב ההגנה ויש להמתין ולהעלות את טענותיך במהלך הדיון בתביעה. שבת שלום.

      • אתה בטוח?
        מיכל | 09/10/2010 09:16

        כבר הלכתי ביום חמישי והגשתי תשובה לכתב ההגנה, במזכירות של תביעות קטנות. איך הגשתי אם אתה אומר שאי אפשר? תודה מיכל

        • כתב תשובה
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/10/2010 20:06

          שבוע טוב מיכל, כאמור, ככלל, לא ניתן להגיש כתב תשובה בהליך תביעה קטנה (אין הסדרה של זכות הגשת כתב תשובה בחוק/תקנות). ואולם, לביהמ"ש לתביעות קטנות סמכות לחרוג מעניינים שבסדרי הדין ויתכן שבמקרה זה השופט יסכים לעיין בכתב התשובה. אפשרות אחרת היא שלמרות שכתב התשובה נלקח ע"י מזכירות ביהמ"ש, השופט לא יעיין בו. [אישית ניסיתי פעם 'להגניב' כתב תשובה לתיק בהסתמך על כך שהשופט יכול לקבל אותו חרף אי הסדרת העניין בתקנות, אך אותו שופט לא אהב את ניסיון ה'הגנבה' הזה...]. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

          • בוודאי שניתן ואף רצוי להגיש כתב תשובה לכתב הגנה
            איימי | 27/11/2017 03:33

            בוודאי שניתן ואף רצוי להגיש כתב תשובה לכתב הגנה.
            מה שיחליט השופט אם לקרוא או לא ואיך להתייחס אינני יודעת, אבל זהו חלק מההליך של תביעות קטנות לפי הבנתי.