חוב לא צודק

  • גביה תוקפנות ע"י 012
    עמרם | 04/10/2010 12:34

    שלום רב. לפני כשלוש שנים התנתקתי מספק האינטרנט שלי. הניתוק היה לאחר שבמשך זמן רב חויבתי ללא אישורי בשירות נוסף, שלא ביקשתי. רק לאחר דין ודברים והתערבות של "אמון הציבור" הסכימו בחברה להחזיר לי את הכסף. ואולם במקום להחזיר מיד את הכל החזירו לי מדי חודש סכום מקביל לזה שקודם חייבו אותי בו. לדעתי לא הוחזר כל הסכום, אך אני מתקשה להוכיח זאת. על כל פני עם הניתוק לטענת החברה הייתי אמור לשלם סכום של חודש נוסף, ואילו לדעתי לא נותר לי כל חוב. על מנת שלא למצא עצמי בפני עובדות מוגמרות טרחתי גם להודיע לחברת האשראי שלא לכבד יותר חיוב מספק האינטרנט. הסכום שלטענתם נותרתי חייב היה משהו בין 40 ל50 ש"ח. הם המשיכו לשלוח לי מדי חודש חשבון עם ה"חוב" שלי ואילו אני הודעתי להם שאיני חייב להם מאומה ושיחדלו להטריד אותי. זה לא עזר ולאט לאט הסכום ששלחו לי בחשבונית תפח כביכול בגלל קנס פיגורים.שהוצמד לקרן. לפני סדר גודל של כשנה, התקשרה אלי בחורה שהציגה עצמה כעורכת דין מטעמם. הסברתי לה את הסיפור והיא אמרה שתבדוק ותחזור אלי... מעולם לא חזרה והינחתי שהם ירדו מהסיפור. אמש, שוב התקשרה אלי עורכת דין ודרשה שאשלם מיד 300 (!!!) ש"ח ואם לא אעשה זאת מיד במעמד השיחה היא מעבירה את התיק להוצאה לפועל ורישיון המכונית שלי לא יחודש... איני יודע כיצד עלי להתיחס לנושא ואיך להתגונן ממה שניראה לי כחוסר הגיון וצדק משווע. אודה לכם על עזרתכם

    • חוב לא צודק
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/10/2010 18:43

      ערב טוב עמרם, בנסיבות שתיארת אתה יכול לפנות מיוזמתך לבית המשפט ולדרוש לבטל את החוב ולחייב את החברה בפיצויים על עוגמת הנפש. ואולם, עליך לקחת בחשבון שעל מנת להצליח בתביעה תידרש להוכיח לביהמ"ש שיסודו של החוב בטעות ולא די ב"הרגשה" ששילמת להם את כל החוב.