האם לתבוע בתביעות קטנות?

  • התנהלות מול חנות מחשבים
    אבי | 03/10/2010 23:21

    שלום, הבאתי לחנות מחשבים מחשב לתיקון שעשה לי בעיות בעליה ל BIOS, אני חשדתי בבעיה בספק ואילו בקבלה בחנות שיערו שמדובר בבעיה בזכרונות. הטכנאי שבדק את המחשב לא מצא שום תקלה במחשב וטען שהוא תקין אך למרות זאת החליט להמשיך בבדיקות בעומס גבוה וכו'. תוך כדי הבדיקות עומסים הוא החליט שיש בעיה במאורר של המעבד הוא הציע לי להחליף אותו והסכמתי כמובן. במהלך ההחלפה של המאוורר של המעבד נהרס הלוח אם של המחשב. החנות מודה שהלוח אם נהרס תוך כדי הטיפול שלהם אך טוענת שהלוח אם לא היה תקין לחלוטין (ישן, גוסס, דום לב וביטויים בסגנון) ומוכנה מקסימום למכור לי לוח אם במחיר עלות (בכל זאת מדובר במחיר גבוה ממחיר השוק) הבהרה: לוח האם לא באחריות ולא נקנה בחנות, אך רוב חלקי המחשב נקנו שם. אני רוצה גם לציין שקיבלתי יחס עלוב מהחנות שהגיע אף לסינונים וניתוקים של טלפונים. לאחר פנייה לפורום שעוסק בחומרה באינטרנט: hwzone. הם הסכימו לדבר איתי מתוך חשש לפגיעה בשמם וגם אז הם קודם איימו עלי בתביעה על לשון הרע. בסופו של דבר גם פנייה זו לא הועילה כי בעל החנות אמר לי בשיחתנו האחרונה שאינו מתכוון להתפשר איתי בגלל הדרך שבה אני מנסה לפתור את הבעיה, ומציע לי לקבל את ה 8% או לפנות לכיוונים אחרים (רמיזה לפתירת הסוגייה ע"י בית המשפט). אשמח לקבל ייעוץ כיצד אני אוכל לפתור את הבעיה.

    • האם לתבוע בתביעות קטנות?
      אסף מירוז, עו"ד | 04/10/2010 01:01

      שאלה קשה. ככלל, יהיה עליך להוכיח שהתקלה בלוח האם (אגב, כמה הוא עולה?) נגרמה כתוצאה מהתרשלות הטכנאי? לו היה מדובר בסכום גבוה ובתיעה בסדר דין רגיל, סביר להניח שהיו מוגשות חו"ד מומחים וביהמ"ש היה מכריע. בית משפט לתביעות קטנות אינו כפוף לסדרי הדין וסביר שיכריע בהתאם להתשמתו מטיעוני הצדדים. לכן, קשה מאוד להתנבא. כמו כן, רצוי שתבדוק שדברים שכתבת או אמרת (ואולי הם הוקלטו) לא מהווים הוצאת לשון הרע. אם כן, אתה עלול להיחשף לכך שבתוגבה לתביעתך, "תזכה" גם לתביעה נגדית. בהצלחה בכל אשר תבחר.