תביעות קטנות

  • תביעה שהוגשה כנגד גן פרטי
    ענת | 15/09/2010 21:31

    שלום, תבעתי בתביעות קטנות גן אליו רשמתי את בני בעקבות פירסום שקרי שהגן נמצא תחת פיקוח ארגון הגנים הפרטיים. עו"ד של הגן יצר עימי קשר, במהלך השיחה הפנתי לתשומת ליבו כי באתר האינטרנט של הגן מפורסם נתון שקרי. כעבור יומיים השורה הוסרה מהאתר. בכתב התביעה טענתי זאת, צרפתי ךתביעה צילום של האתר פני ואחרי הסרת השורה, וציינתי כי השיחה מוקלטת. עלי לציין כי לא הגשתי תמליל שיחה היות ולא ידעתי שעלי לעשות זאת. כעת קבלתי כתב הגנה מהגן, שנכתב ע"י העו"ד בו הוא מכחיש את השיחה. מה יש ביכולתי לעשות כעת כדי להוכיח את קיום השיחה: האם ביכולתי כעת לצרף תמליל או שפשוט עלי לקוות שהשופט יסכים להאזין לשיחה? בנוסף, העו"ד ביקש לייצג את בעל הגן בתביעה בטענה שבעל הגן לא מבין בחוזים. האם בית המשפט יכול לאשר זאת? יש לציין שסך התביעה כ6500 ש"ח.

    • תביעות קטנות
      שלי גרשט, עו"ד | 15/09/2010 22:05

      יש אפשרות להגיש את תמלול השיחה יחד עם ההקלטה, רצוי תמלול מקצועי ולא סתם מישהו שרושם. את מגישה בקשה לבית המשפט לצרף את המסמך ולאחר מכן וודאי תדרשי למסור לצד שכנגד. היתרון העצום בתביעות קטנות הוא שהכל כשר, והראיות הן רחבות מאוד. כך שרב הסיכוייםן שיאשרו לך. דבר נוסף, טענתו של עו"ד לייצג את הגן אינה מוצדקת, ובמיוחד בטענה כי הגן אינו מביןם בחוזים. זה הרעיון של תביעות קטנות. כל אחד מייצג את עצמו. אם שניכם מסכימים לעורכי דין אז בימ"ש יאשר. זכותך המלאה להתנגד. בהצלחה

      • תביעה נגד גן
        עו"ד אפי אהרונוב | 16/09/2010 17:49

        ענת שלום, אני מסכים עם דברי קודמתי. לא צריכה להיות בעיה עם צירוף התמליל. כמו כן, מומלץ לפנות בכתב לביהמ"ש ולהביע את התנגדותך לנוכחות עו"ד בדיון, בנסיבות אלו (שאינן מצדיקות נוכחות עו"ד).

        • שאלה נוספת- המשך
          ענת | 20/09/2010 14:31

          תודה על העזרה. יש לי 2 שאלות נוספות: 1. האם הפנייה בכתב לביהמ"ש המביע את התנגדותי לנוכחות עו"ד חייבת להיות במכתב רשום, או שאני יכולה להעביר בקשה בפקס? 2. בנוגע לתמליל השיחה שעלי לצרף ולא צרפתי- האם חובה שזה יהיה תמליל מקצועי, או שאני יכולה לבצע זאת ולחתום מתחת?. בנוסף להבאת הנייד בו מוקלטת השיחה לביהמ"ש.

          • תמלול
            שלי גרשט, עו"ד | 20/09/2010 21:23

            רצוי תמלול מקצועי, כך בימ"ש מתרשם יותר. קחי חשבונית ובקשי בסוף הדיון במידה ותזכי החזר הוצאות בגין ההקלטה. לגביי הפקס. תוכלי לשלוח את הבקשה גם בפקס ולמחרת תוודאי שהפקס התקבל.