חוק לגילוי נאות במכירת רכב משומש

  • הונאה במכירת רכב משומש(זיוף מד אוץ,ליסינג,בעלויות)
    שלמה | 28/08/2010 16:13

    לפני כחודשיים נכנסתי למוסך שלי מזה למעלה מ-10 שנים וראיתי רכב שמצא חן בעיניי בבעלות המוסך ,ביררתי אפשרות לטרייד אין עם רכב של אשתי ,הסכימו ומסרו שהרכב שלהם מבעלות פרטית והמוכר יד שנייה,מד האוץ הראה 87,000 ק"מ ,סיכמנו מחיר מחירון מול מחירון ,שילמתי את ההפרש והעברתי בעלות ויצאתי שמח וטוב לב מהמוסך בחושבי שעשיתי עיסקה טובה .לאחר כחודש נכנסתי למוסך מורשה של הרכב שרכשתי כדי לקבל היסטוריית טיפולים ונדהמתי לגלות שלפני שנתיים מד האוץ ברישומים במוסך עמד על 105,000 ק"מ בטיפול האחרון שניתן לרכב. מאז הופסקו הטיפולים במוסך המורשה(תמה האחריות)ואין שום רישום מאז ועד היום אודות הרכב .אני מעוניין להגיע להסדר עם המכונאי לגבי החלפת הרכב ,הוא היפנה אותי למגרש המכוניות שם הוא רכש את הרכב אך הם מתנערים מאחריות ומתעלמים ממני לחלוטין ,גם המכונאי התחיל להתעלם ממני ומציע לי לתבוע אותו .החלטתי לאחר מיצוי אפשרויות הפשרה להגיש תלונה במשטרה ולתבוע אותו בתביעות קטנות על 31,200 ש"ח לפי החישוב הבא: 16,200 ש"ח הפרש בין מחיר מחירון לבין שווי אמיתי לפי מחירון יצחק לוי לאחר שקלול בעלויות ,ק"מ וליסינג. 10,000 פיצויים עונשיים ו-5,000 ש"ח פיצויים עבור עוגמת נפש . האם יש לי סיכויים טובים לזכות במשפט ?האם יש לכם הצעה אחרת? אודה לכם על כל טיפ ועזרה למיצוי זכויותיי המשפטיות .

    • חוק לגילוי נאות במכירת רכב משומש
      שלי גרשט, עו"ד | 28/08/2010 19:35

      קיים חוק לגילוי נאות ותום לב במכירת רכב משומש. מטרת החוק היא, שהמוכר מחוייב לומר את כל הידוע לו על הרכב מבלי להסתיר טיפולי, תאונות קודמות וכדומה. נוסף, החוק מדגיש את חובת תום הלב. במידה והמוכר לא אמר לך את כל הפרטים לרבות ק"מ ששונה, זו היא פגיעה בדיוק על פי חוק זה. נוסף על כך מדובר כאן בהטעייה חמורה ולכן יש מקום לתבוע.

      • ודבר נוסף לכל מי שקורא את פנייתך
        מישהו | 28/08/2010 22:52

        פעם אחר פעם נתקל המדור במקרים כמקרה שלך, אכן חלה חובת גילוי על המוכר וכו' אבל, השאלה הנשאלת למה להגיע למצב כזה? הקפידו ולא לוותר תמיד על הבדיקות הבאות: - בדיקה במשרד הרישוי על עברו של הרכב(מעוקל,בעלות קודמת). - בידקו באמצעות מכוני בדיקה את הרכב לרבות האם שובש מד הק"מ ( הדבר אפשרי וניתן לבדיקה). אין ספק כי בדיקת נתונים אלה תחסוך הרבה כאב ראש עתידי. לתשומת ליבך ולתשומת לב כל גולש.

        • רכישת רכב משומש
          עו"ד אפי אהרונוב | 31/08/2010 16:28

          שלום רב, לדעתי יש מקום לתביעה כאמור (ראה בהודעות קודמיי), ואולם, אני מעריך שאף במידה ותזכה בה ביהמ"ש יתחשב בעובדה שלא ביצעת בדיקות מינימאליות שהיה באפשרותך לבצע, בטרם הרכישה - ויפסוק לך פיצוי חלקי.