הסכם התקשרות

  • בירור לגבי עסקה לא חוקית של פלאפון
    ברק | 18/08/2010 11:23

    אני לקוח של רשת פלאפון ובפועל אבא שלי משתמש במכשיר. לאחר שהמכשיר התקלקל הוא ניגש למרכז שירות במטרה לתקן ושם שיכנעו אותו לשדרג. ביצעו לו עסקה הכוללת רכישה של מכשיר חדש, חיוב בכרטיס אשראי, התחייבות לחבילת דקות ול-3 שנים. את כל התהליך ביצעו ללא ידיעתי כאשר אני בלבד רשום כלקוח ואמצעי התשלום המופיע הוא על שמי. עד כמה שאני יודע אסור לבצע עסקה ללא ידיעת הלקוח וללא ייפוי כוח חתום ממנו. הנציג שביצע את העסקה לא טרח אפילו להתקשר אלי ולבקש אישור. בפנייה לפלאפון לצורך ניתוק הקו משיחות יוצאות טענו שאין מה לעשות כי ישנה התחייבות ואני ממשיך לשלם 250 שקל כל חודש על קו מנותק. על זיכוי אין בכלל על מה לדבר. הם טוענים לאחר בדיקת המחלקה המשפטית כי בקשר של קרבה ראשונה יש לפתור את הנושא בינינו ולא לערב אותם. ואני שואל, כל לקוח של פלאפון בארץ צריך לחשוש שמא אחד מבני משפחתו רשאי לגשת ולקנות מכשירים ופלאפון לא יישאו באחריות? האם ישנה עילה להגשת תביעה בבית דין לתביעות קטנות?

    • הסכם התקשרות
      שלי גרשט, עו"ד | 18/08/2010 18:12

      מאחר וחברות הסלולר והטלויזיה מודעות לבעיות וזיופים גם בקרב משפחה מחוייבת לערוך הסכמי שידרוג, רכישה, החלפה ו/או כל דבר רק עם בעל החשבון שחתם על ההסכם או מיופה כוחו. הם מחוייבים לבדוק תעודה מזהה ואף במקרים רבים צלמים אותה לאישור על חתימה על העיסקה. יכול ובאותו רגע המוכרן לא ביצע זאת וזאת רשלנות וטעות של החברה. כמובן שהחברה לא ממהרת לשלם ותעשה הכל על מנת לא לבטל עיסקה או לא לשלם. לכן,המלצה לא לוותר וגם הייתי מוציאה מכתב התראה בלוגו של עו"ד. בהצלחה

      • עוד נתון חשוב שלא ציינתי
        ברק | 19/08/2010 10:48

        העסקה בוצעה בדצמבר 2008 ורק לאחרונה פניתי לפלאפון. הם מטילים את האחריות עלי ועל כך שלא פניתי אליהם לאחר ביצוע העסקה. האם פרט זה הוא רלוונטי?

        • שיהוי בתלונה
          שלי גרשט, עו"ד | 19/08/2010 11:44

          שיהוי יכול לפעמים לבוא לטובת החברה. יחד עם זאת הם עדיין חרגו מסמכותם וביצעו עיסקה עם מי שאינו בעל החשבון. השאלה אם אתה ידעת על העיסקה במשך כל התקופה. אם התובה חיובית ולא עשית דבר, פה הבעיה

          • תשובה
            ברק | 19/08/2010 12:05

            לא ידעתי. ראיתי מכשיר חדש אצל אבא שלי והנחתי שמדובר בהחלפת דגם. ידוע שהחברות מנסות "להפטר" ממכשירים ישנים ולעיתים מבצעות החלפות דגם ללא תשלום או התחייבות מהסיבות שלהן. כך גם לא שמתי לב לחיובים השונים בכרטיס האשראי. רק כשניסיתי לנתק את הקו הופתעתי לגלות שקיימת התחייבות.

            • אי ידיעה אינה פותרת
              שלי גרשט, עו"ד | 19/08/2010 12:29

              אם יש לך גישה לחשבונות וראית את החיובים זו קצת בעיה. לבוא פתאום ולהגיד לא ידעתי כי אני לא בודק- לא משכנע. קצת בעייתי שבמשך שנתיים לא בדקת את חשבון הבנק או כרטיסי אשראי לבדוק חיובים. התביעה היא קצת קלושה. אולי בהתחלה עדיף לפנות בכתב עם מכתב עו"ד ולנסות להמנע מתביעה. לפעמים מתפשרים.

              • תודה, לגבי פנייה בכתב
                ברק | 19/08/2010 12:53

                אני מעוניין לפנות אליהם כפי שהצעת. האם אני יכול להעזר בגורמים משפטיים ללא תשלום בנושא?

                • פניה בכתב
                  שלי גרשט, עו"ד | 19/08/2010 20:53

                  אני אישית לא מכירה מישהו שנותן שירות כזה ללא תשלום.....