תביעה לפיצוי

  • שאלת ייעוץ:איזה סכום אני יכול לבקש כפיצוי
    אני | 15/08/2010 00:27

    קרה לי מקרה כזה: 1. ביקשתי מחברה סלולרית מסויימת שתשלח לביתי מכשירים על מנת שאראה אותם ואוכל להחליט אם אני רוצה. 2. החברה אמרה לי שאמסור קודם כל את פרטי הכרטיס אשראי, וייעשה בזה שימוש רק אם אחליט שאני רוצה את המכשירים והתוכנית. 3. לאחר שמסרתי את פרטי הכרטיס, הגיע שליח של חברת משלוחים, עם המכישירים. 4. מיד כשראיתי את פרטי התוכנית אמרתי לשליח שיקח אותם בחזרה. הוא אמר שהוא שליח חיצוני, ועלי לפנות ישירות לחברה הסלולרית. 5. התחלתי באינספור שיחות עם החברה עד שהסכימו שאחזיר למקום מרוחק. 6. בנתיים המשיכו לגבות ממני הון עתק על התוכנית (600 ש"ח) מידי חודש -כולל אחרי שהחזרתי את המכשירים. ורק לבסוף הם החזירו את הכסף שגבו. 7. אלא שהשערוריה לא תמה. גם לאחר שהושב לי הכסף המשיכו להוציא עוד חשובניות (על התוכנית) ואף שלחו לי התראה לאחר שלא שילמתי את ה"חשבונית". 8. שלחתי מכתב ובו אני דורש פיצויים, ובתגובה לכך שלחה לי החברה מכתב ובה דורשת שאחזיר מחצית מהסכום שהיא החזירה לי - כי "התברר" שהיא השיבה לי יותר ממה שהיא גבתה ממני. 9. שלחתי לחברה אישורי חברת ויזה המוכיחים כי היא גבתה ממני בדיוק את הסכום שהיא החזירה לי, ולכן אין שום "עודף" . 10. לאחר מס' חודשים החברה פתחה הליכי הוצל"פ בטענה ש...לא שילמתי 2 חשבוניות. 11. היא עיקלה לי את חשבון הבנק, וגם הגיעו לבצע עיקול מטלטלין ועוד. 12. לאור עיקול חשבון הבנק ניתקו לי את החשמל ובזק - כי לא היה לי כסף לשלם. 13. שלחתי התנגדות באיחור בה פרטתי כי מדובר בהליכים הזויים - והצגתי הוכחות ששילמתי את כל החשבוניות, ושחברת מירס עצמה הודתה בכך, ואף השיבה לי את הכספים. 14. ההתנגדות עלתה לי כסף - ששילמתי על הניסוח. 15. נקבע דיון , אולם עד לדיון - כמה חודשים טובים - נותרו העיקולים על כנם. 16. שלחתי לעו"ד של החברה מכתב בו אני מסביר שוב את הסיפור ודורש שלאור כך יבדוק את העניין, ויפסיק עם ההליך ההזוי. הוא התעלם ואך דרש בהוצל"פ הליכים נוספים. 17. בדיון כמובן התבררה צדקתי, והחברה הודיעה כי היא סוגרת את התיק. כעת אני רוצה פיצויים על מס' דברים: א. על הגבייה הבלתי חוקית שנעשתה מלכתחילה מכרטיס האשראי שלי ללא שחתמתי להם על שום מסמך, ולמרות שדרשתי להפסיק זאת. ב. על כך שגם לאחר שהחזרתי את המכישירם וקיבלתי אישור על החזר ציוד המשיכו לשלוח לי חשובניות נוספות על "דמי מנוי"... בניגוד להבטחותיהם, ולמרות שהיה זה זמן רב לאחר שרדשתי להפסיק את זה. ג. על כך ששלחו לי "התראות" בגין החשבונית שהוצאה לאחר שהמכישירם הוחזרו. ד. על הליכי ההוצל"פ והעיקולים שגרמו לי עוגמת נפש טרחה ונזק - למרות שמדובר היה בהליכים הזויים שנבעו מרשלנות גמורה - כפי שהתברר בדיון- בו התקפלה החברה מיידית והודיעה שהיא סוגרת את התיק. כמה כסף אני יכול לדרוש?

    • תביעה לפיצוי
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2010 23:17

      ערב טוב, אתה רשאי לתבוע ומומלץ שתעשה זאת. איננו נוהגים לנקוב בסכומי תביעה וכדאי להתיעץ בעניין באופן פרטני עם עו"ד. בכל מקרה, ודאי שיש לכלול בתביעה כל הוצאה מוכחת שהוצאת (שכר טרחת עוה"ד בהתנגדות וכיו"ב). שיהיה בהצלחה.