שימוש בשטח פרטי

  • שימוש בגינה פרטית לצרכי חברת הוט
    קלופפר אלכס | 12/08/2010 21:36

    אני מתגורר בבנין בן 3 קומות בשכונה עירונית, הגינה היא גינה פרטית שלי בחכירה ל50 שנה ורשומה כדין בטאבו. בגינתי מיקמו חברות בזק והוט(עוד כשנקראה תבל) את קופסאות הממסר הראשיים של השכונה, הממסרים קבורים באדמה ומכוסים במכסה ביובית, כל תקלה באחד ממינוי החברות הנ"ל שבהם מצטרך פתיחית הביובים נכנסים הטכנאים ללא רשות בכל שעה שהיא עושים נזקים ורעש. היות ובשיחה עם חברת הוט נעניתי כי אין באפשרותם להעביר את הממסר למקום ציבורי כי העיריה לא מאשרת להם מיקום חיצוני בשכונה, לשאלתי האם הם לא רואים לנכון לשלם לי בעבור השימוש בקרקע פרטית כמו שאני משלם להם על שירותם נעניתי בהתעלמות ובאי יכולת לדבר עם גורם מוסמך. שאלתי הכללית היא האם מבחינה חוקית יכול אני לדרוש מחברת הוט/בזק דמי שימוש/הסכמה בקרקע הפרטית שברשותי?

    • שימוש בשטח פרטי
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2010 09:53

      בוקר טוב אלכס, עקרונית יש מקום לדרישתך, אך יש לבחון את העניין לנסיבותיו באופן פרטני.