ביטול עסקה מוצר פגום

  • מוצר פגום
    רונית | 09/08/2010 13:23

    לעו"ד שלום. קניתי תנור דרך וואלה שופס. כשהביאו אותו אחרי שעתיים הוצאתי מהקופסה שלא היה ארוז ורק הפאנל מכוסה ניילון נצמד ואז גיליתי שהוא פגום מקומט וכנראה מתצוגה. במעמד הקבלה המוביל אמר לי לחתום כי קיבלתי המוצר. לא ראיתי על מה חתמתי. התקשרתי מיד לחברה וביקשתי שיקחו המוצר הפגום חזרה.ואלו אמרו שיצרו עימי קשר. לא יצרו ורק למחרת בערב ניסה בעל החנות "סופרין" לשכנע אותי ל"פתור הבעיה" לא הסכמתי לקבל מוצר חליפי והוא אמר שישלח טכנאי לבדוק מה סוג "המכה". אולי אני גרמתי לה". הסכמתי ויש לי עדים.למחרת לא הגיע הטכנאי. יום למחרת התקשרו אלי שוב מחברת וואלה לשאול האם אני רוצה מוצר חליפי עניתי שלא!!. תיאמו איתי לבוא לקחת המוצר ולהפתעתי הביאו תנור אחר. הבנתי שרוצים בכוח לדחוף לי מוצר שלא הזמנתי סרבתי ואף כתבתי על תעודת ההחזרה (שבה הם עצמם כתבו שהמוצר פגום) כי לא ביקשתי לא הזמנתי ואף סרבתי בטלפון כשהמציעו לי להחליף המוצר. היום החברה מבקשת לחייבני ב400 שח דמי הובלה. הם טוענים:"מבדיקה שערכנו התקבלו לידינו תעודות המעידות על כך שהמוצר התקבל אצלך תקין. כמו כן תואמה מולך החלפה וכאשר הגיע המוביל לבצע את ההחלפה סרבת לקבל ולכן זה כרוך בעלויות של הובלה.". הם משקרים יש לי הקלטה +תעודה שלהם המעידה על פגם. שאלתי בגלל השקרים שלהם :מדוע מוצר תקין הם מסכימים להחליף??ולמה לא אמרו לי להבחזיר המוצר אלמלא כן יהיו עלי הוצאות הובלה? הם מנסים לדחוף לי בכוח המוצר? והאם צריכה להיות הוכחה שהזמנתי מוצר חליפי? לא? אני בפרוש אמרתי שלא. מה הם עשו עם זה ומי משקר למי אינני יודעת. מה לדעתך כדאי כאן לעשות?

    • ביטול עסקה מוצר פגום
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2010 23:34

      ערב טוב רונית, במקרה בו צרכנית מבקשת לבטל עסקה מסוג זה עקב העובדה שסופק לה מוצר פגום, הספק אינו יכול לסרב לדרישה ו/או להתנות אותה בתשלום דמי ביטול או דמי הובלה. באם, כדבריך, יש לך הוכחה שהם הודו בכך שהמוצר סופק לך כשהוא פגום, המלצתי היא לפנות אל החברה בכתב, לתאר את מה שקרה ולהצהיר שבאם הם ינסו לגבות ממך תשלום שלא כדין - תפני לבימ"ש ותתבעי פיצוי משמעותי. אפשרות אחרת היא 'להקדים תרופה למכה' ולהגיש ישירות תביעה כנגד הספק ולדרוש, בנוסף לביטול החיוב, גם פיצוי משמעותי.

      • כן עו"ד אהרונוב
        רונית | 11/08/2010 10:40

        כן כשבאו לקחת המוצר ממני (ותוך כדי ניסו לדחוף לי מוצר חדש בטוענה שהזמנתי-אני הכחשתי אין שום הוכחה שביקשתי החלפת מוצר נהפוך הוא בטלפון שאלו ואמרתי שלא ואף כתבתי זאת על דף החזרה מוצר פגום) נתנו לי מכתב החזרה ובו כתוב שהמוצר פגום ושיש להחזירו למחלקת... זה מכתב שלהם! מה דעתך?

    • גביית דמי הובלה בביטול עסקה
      amitgn | 09/11/2010 22:35

      שלום רוניתאת מוזמנת ליצור איתי קשר במייל או דרך האתר וייתכן ואוכל לסייע לך או למצער להפנות אותך למישהו שיוכל לעשות כן.עמית